Öltråden - berätta om era favoritöl

UbbeK

Well-known member
Punk IPA:n kom i ny utgåva 1 april. Kom även på burk. Ändrat något på receptet , är mer balanserad nu än tidigare. Backade tillbaks något med alkoholen (5,6% istället för 6,0%) för att få lite mer restsötma, torrhumlad också.
 

Sir Anselm

Well-known member
Robowan m.fl.
Listan ser fantasktisk ut, men tycker att ett par Brewdog öl skulle platsa som komplement: Punk IPA och Trashy Blond.
Punken har en underbar humlighet och beska, medans Blondinen är förföriskt fruktig med en ton av grape.

Jag gillar deras Juxtaposition Lager! Punk var lite för mycket alkohol för min smak.

Edit: och nu såg jag att den kommit i ny version med mindre alkohol, får kanske testa igen!
 

osks

Well-known member
Punk IPA:n kom i ny utgåva 1 april. Kom även på burk. Ändrat något på receptet , är mer balanserad nu än tidigare. Backade tillbaks något med alkoholen (5,6% istället för 6,0%) för att få lite mer restsötma, torrhumlad också.

Intressant! Får ta och prova den igen. Tyckte inte den var så balanserad innan, och därmed inte speciellt njutbar att dricka heller.
 

PekkaB

Well-known member
Hmm, Punken jag köpte häromdagen var 6.0%, så jag utgår från att det fortfarande är den gamla. Som jag tycker är fantastisk! Hoppas att den "nya" inte tappat karaktären! Ska hugga efter den nästa gång.
Sir Anselm, Håller med om att Juxtan även den har sina företräden, men tycker inte den har lika mycket karaktär som vare sig Punken eller Trashen.
 

robbowan

Well-known member
Jo, jag gillar Anchor men just nu kör ag ganska hårt på Liberty.

Vad gäller Brew Dog så är ju deras Nanny State den första alkoholfria jag tyckte vara OK (frugan ammar fortfarande).

Vissa av ovan nämnda tog ju slut så j-a snabbt att man inte hann lägga upp lager men tipset (i Sthlm) är ju att prova alkisbolagen Folkkungagatan och Långholmsgatan där mest billiga öl köps - har kollat, och ofta finns "bra" öl kvar längre där.
 

UbbeK

Well-known member
Hoppas att ni har varit och handlat Mikkeller/Koppi Coffee IPA, Singel humlad med Tomahawk och kaffet är Odoo shakiso som kom 2 maj.
 

Mayhem

Well-known member
Moderator
Köpte ett par flaskor Koppi på systemet trots det höga priset. Endast druckit en än så länge men den var lite av en besvikelse, kaffet märktes inte av alls så kändes som vilken generisk ale som helst. De flaskor jag drack på Barista Cup-festen hade mycket tydligare toner av kaffe.
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Ja, Yeti:n är väldigt trevlig. Dricker just nu Mikkeller Green Easter IPA som också är riktigt bra! Kan också tipsa om DuganA som jag köpte förra gången den släpptes.
 

Bilagor

  • 614018.JPG
    614018.JPG
    35.2 KB · Visningar: 43
  • 548922.JPG
    548922.JPG
    31.7 KB · Visningar: 39

robbowan

Well-known member
Just nu har ju BrewDog ute sitt Single Hop 4-pack för jämförelse. Gillar den mycket bättre än deras förra 4-pack som där två var riktigt bra, men två lite bleka.

Annars är Amagers IPA riktigt bra också.
 

kotyok

Member
Var i Köpenhamn över midsommar och drack öl, köpte med mig en Lagunita cappuchino stout, den ska bli kul att smaka.
Drack en massa smarrig IPA på mikkeller bar, det stället är väl värt ett besök om man vill dricka öl (de har garanterat öl med kaffe i också)

några stora kaffeupplevelser blev det dock inte på besöket.

Ang. BrewDogs singel hop har de gjort på annat vis än Mikkeller. Mikkeller brygger sina singel hop med lika dana givor medan BrewDog justerar sina humlegivor för att nå samma IBU på de olika ölen. Det tycker jag ger en mindre talande bild av humlens karaktär.
 

robbowan

Well-known member
Har alltid hållit Samuel Adams högt sedan de (i praktiken) drog igång micro-vågen i USA. Även deras standardsortiment är bra - även om det idag kanske inte är etta på undertecknads amerikanska lista - men blev väldigt förtjust i deras Tasman Red IPA.

Barney Flats Oatmeal Stout (Californien) var en besvikelse med för hög kolsyra och dessutom lite tunn.

Vi får se vad de övriga alstren kan ge...
 

robbowan

Well-known member
Flying Dog vs BrewDogs "International Arms Race" var intressant som experiment, men... Näää!

BDs smakade mest kryddpeppar och nejlikor medan FDs var tungt fruktig. IPA/Öl utan humle? Nja...
 

pojoel

Well-known member
På den tiden jag drack öl, var mitt absoluta favoritöl Köstritzer Schwarzbier
http://www.koestritzer.de/produkte/koestritzer-schwarzbier/

Jag upptäckte det när jag körde hem från Ungern -94, och sneddade över gamla Östtyskland. Där i ett Gasthaus upptäckte jag en märklig ölsort som var svart som natten men ändå inte så köttig som stout. Rätt upphälld, enligt tysk sed, var den gudomlig!

Jag saknar den.
 
Senast ändrad:

Satyricon

Well-known member
En trevlig stout med starka övertoner av kaffe är Péché mortel från ett bryggeri i Montréal i Québec. Ett litet universum av smaker och dofter, helt fritt från nonsens: en klar fransk förnuftsdyrkan dämpad med lite medeltida vidskepelse för den andliga volymens skull. Rekommenderas.
 

Forumstatistik

Trådar
14,771
Inlägg
156,490
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp