Hej!
Har använt en WSCG-2 i snart två år, för ca ett halvår sedan började jag att rosta mina egna bönor. Strax efter detta började kvarnen att krångla. I samband med att jag malde små bönor (peaberrys) så började kvarnen att "hacka", mao: kvarnen malde inte utan gav ifrån sig ett fruktansvärt ljud. Numera händer detta oavsett vilka bönor jag vill mala, hemmarostade eller inte. För att mala mina bönor så får jag nu i stortsett mata ner böna för böna medan kvarnen är igång, då mal den, så fort den får några bönor för mycket så börjar den att hacka.
Dessvärre fick jag kvarnen i present och givaren har ej kvittot kvar, så garanti är inget att hoppas på.
Jag har gjort rent kvarnen upprepade gånger enligt handboken, ja jag vet att man ska vrida på behållaren innan man häller i bönor.
Någon som varit med om liknande?
Ska inte en kvarn som denna klara av peaberrys? Är lättrostade bönor "hårdare" än mörkrost?
Har använt en WSCG-2 i snart två år, för ca ett halvår sedan började jag att rosta mina egna bönor. Strax efter detta började kvarnen att krångla. I samband med att jag malde små bönor (peaberrys) så började kvarnen att "hacka", mao: kvarnen malde inte utan gav ifrån sig ett fruktansvärt ljud. Numera händer detta oavsett vilka bönor jag vill mala, hemmarostade eller inte. För att mala mina bönor så får jag nu i stortsett mata ner böna för böna medan kvarnen är igång, då mal den, så fort den får några bönor för mycket så börjar den att hacka.
Dessvärre fick jag kvarnen i present och givaren har ej kvittot kvar, så garanti är inget att hoppas på.
Jag har gjort rent kvarnen upprepade gånger enligt handboken, ja jag vet att man ska vrida på behållaren innan man häller i bönor.
Någon som varit med om liknande?
Ska inte en kvarn som denna klara av peaberrys? Är lättrostade bönor "hårdare" än mörkrost?