Det är som med kaffe... Smaken är som baken. Glasen har ju blivit ganska väl svarat på. Lätt kupa (ty Glencairn som jag har själv) funkar utmärkt om man vill få ut en del av doft.
Vatten är som tidigare nämnt en smaksak. Rent kemikaliskt är det vettigt med lite vatten för att det frisläpper en hel del nya doft och smakämnen. För mycket vatten kan däremot döda en whisky.
Provade en Laph Cask Strenght där destilleriet själva föreslog 50/50 men tyckte den blev alldeles för blaskig.
Har även flera vänner som vill att det ska "riva" lite när de dricker sin whisky - för övrigt samma personer som gillar när en snaps känns som ett rivjärn hela vägen ned i magen.
Men, det sagt, så låter Ardbeg och Cola spontant som något av ett slöseri.
Vatten är som tidigare nämnt en smaksak. Rent kemikaliskt är det vettigt med lite vatten för att det frisläpper en hel del nya doft och smakämnen. För mycket vatten kan däremot döda en whisky.
Provade en Laph Cask Strenght där destilleriet själva föreslog 50/50 men tyckte den blev alldeles för blaskig.
Har även flera vänner som vill att det ska "riva" lite när de dricker sin whisky - för övrigt samma personer som gillar när en snaps känns som ett rivjärn hela vägen ned i magen.
Men, det sagt, så låter Ardbeg och Cola spontant som något av ett slöseri.
Senast ändrad: