Vissa caféer borde köra med pods!

Molarin

Well-known member
(Diskussion tagen ur annan tråd.)

Molarin vill inte alls ha en pods-maskin. Molarin vill att de kaffebarer och caféer med "18-årig snygg tjej som jobbar extra men egentligen vill ha ett modell- eller skivkontrakt istället och inte kan nånting om malning, tampning eller extrektion" ska köpa en podsmaskin istället så att de kan servera en disent espresso.
 

Lars

Well-known member
Molarin sa:
Molarin vill att de kaffebarer och caféer med "18-årig snygg tjej som jobbar extra men egentligen vill ha ett modell- eller skivkontrakt istället och inte kan nånting om malning, tampning eller extrektion" ska köpa en podsmaskin istället så att de kan servera en disent espresso.

Så sant, så sant! Klockren beskrivning av hur det förhåller sig på alldeles för många ställen.
 

alexanderruas

Well-known member
när jag på snällast möjliga vis säger till att denna espresso var för vattnig eller sval eller liknande har personalen ALLTID blivit sur och tvär. och då har jag ansträngt mig för att vara konstruktiv och mild i mitt sätt att säga till.

alexander
 

treefinger

Well-known member
Fixa riktigtkaffe-visitkort så vi kan hävda att vi är kaffekonsulter eller något.. med rätt att klaga.

nä, men seriöst.. det känns hopplöst. Då ingen annan svensson bryr sig så blir det lätt bara som en droppe i havet..
 

bitme

Active member
Apropå Kaffe och kvalité. Någon som läst den feta bilagan till SVD idag om just Kaffe. Varför står det inget om Sveriges bästa Kaffeforum där, huh!? Det är ju här man lär sig om hantverket och kan träffa folk som verkligen känner för kvalité och vill dela med sig.

Det finns så många som inte har några referenser och därför tror att det är en fullgod latte de som de smuttar på, lite sur och besk men det är ju så kaffe ska smaka ellerhur, ehhhhhh

Nåja, annonsen har undertexten "EN TIDNING OM SVERIGES NATIONALDRYCK" tänk bara om de 18-åriga brudarna bakom espressomaskinen för 150.000 kronor kunde känna lite yrkes stolthet i det de gör, då hade förmodligen espresson varit en annan. Jag vill hävda att det är just yrkes stoltheten som inte finns i Sverige då det gäller typ kafejobb och liknande. Det räcker med att åka utomlands så hittar man snabbt en annan inställning till deltids jobb. Men å andra sidan, det finns väl en anledning till att de flesta som hänger här har egna maskiner......


Gud va gammal jag känner mig, klagar som en gubbe.
 
C

cj53x11

Guest
Om man tror på en utveckling i linje med följande artikel http://www.coffeegeek.com/opinions/georgesabados/12-27-2006, så kommer detta att "lösa sig" av sig självt så att säga...

Intressant artikel det där.. Även om utvecklingen känns tragisk så skulle i alla fall några caféer dra stor nytta av en sån maskin. Bifogar bilden på den cappuccino(?) som jag igår serverades på Coffehouse by George i Norrköping. Även om det nya året bara är tre dagar gammalt så ska det mycket till för att få en sämre kopp serverad innan 2007 är slut....
 

bitme

Active member
Om man tror på en utveckling i linje med följande artikel http://www.coffeegeek.com/opinions/georgesabados/12-27-2006, så kommer detta att "lösa sig" av sig självt så att säga...


Intressant fråga är väl i såfall, kommer konsumenten att tycka det är värt att betala extra för att det är en livs levande barista som gör espresson? Eller nöja sig med en prefekt extraherad espresso av en s.k "super automatic espresso machine" till ett billigare pris, men som är svår att snacka med ;) Som exemplet han gav med personen som gjorde av med 50kg kaffe på en arbetsvecka, där är svaret till synes givet. Det är precis just detta som bl a 7-eleven satsar stenhårt på nu, deras nya koncept "Coffee for Real" där de har just denna typ av maskin som går loss på runt en kvarts miljon och ska leverera utmärkt kaffe(vilket jag inte riktigt tycker).

Men för oss som gillar att gå på café och se hantverket, och de café ägare som ser mervärdet av en barista bakom spakarna, där blir nog svaret ett annat. Jag hoppas iallafall det, för att gå in och köpa en kaffe på 7-eleven kommer aldrig bli samma sak.

Mycket intressant artikel.
 

Lars

Well-known member
Jag är av den åsikten att det är en bra lösning för att höja kvaliteten på kaffet (förutsatt att dessa maskiner skulle kunna göra det) för den breda publiken, men av andra anledningar föredrar jag naturligtvis att det står en människa bakom spakarna även om det skulle bli samma kvalitet. Halva nöjet är ju att det inte smakar exakt likadant varje gång!

Jag spelar fortfarande vinyl därhemma, men jag tvivlar på att det är den bästa lösningen för alla. Jag tror att det finns utrymme för olika alternativ helt enkelt.
 
S

Slane

Guest
Intressant artikel det där.. Även om utvecklingen känns tragisk så skulle i alla fall några caféer dra stor nytta av en sån maskin. Bifogar bilden på den cappuccino(?) som jag igår serverades på Coffehouse by George i Norrköping. Även om det nya året bara är tre dagar gammalt så ska det mycket till för att få en sämre kopp serverad innan 2007 är slut....

Tyvärr är din bild en allt för vanlig syn. Ser de ut så när folk beställer brukar jag ta något helt annat!
 

MrBean

Well-known member
Vanlij här i Götet var ett bra fik men efter det att fiket blev "ballt" blev det manuella kaffet kasst, de skaffade "automagisk" maskin å nu går det inte ens att dricka! Tur att de klarar göra Tea fortfarande!
 

Forumstatistik

Trådar
14,692
Inlägg
155,833
Medlemmar
19,378
Senaste medlemmen
Esraa
Topp