mikael_in_action
Member
Har precis gjort mitt livs förmodligen galnaste köp, en Dalla Corte Mini... Leverans på måndag
Och har noterat att man kan ställa in bryggtemperaturen. Då är frågan: hur trimmar man in den? Dvs, vad ger för hög respektive för låg temp för resultat?
Efter 10 år med en gaggia har jag någorlunda kommit fram till en bra mix av mängd, malning, tampning och kaffesort. Kort går den ut på: fyll så mycket det går men ändå få dit handtaget, mal så fint det går utan att maskinen inte får ut nåt, och tampa "lagom". Finns säkert utrymme för mer korrigeringar där, men frågan kvarstår: hur väljer man temperatur?
Ps. Att kaffesorten är by far den parameter som har störst påverkan är väl en no-brainer... Själv kör jag helst JN 5th Estate. Espresso och lite råsocker.
Och har noterat att man kan ställa in bryggtemperaturen. Då är frågan: hur trimmar man in den? Dvs, vad ger för hög respektive för låg temp för resultat?
Efter 10 år med en gaggia har jag någorlunda kommit fram till en bra mix av mängd, malning, tampning och kaffesort. Kort går den ut på: fyll så mycket det går men ändå få dit handtaget, mal så fint det går utan att maskinen inte får ut nåt, och tampa "lagom". Finns säkert utrymme för mer korrigeringar där, men frågan kvarstår: hur väljer man temperatur?
Ps. Att kaffesorten är by far den parameter som har störst påverkan är väl en no-brainer... Själv kör jag helst JN 5th Estate. Espresso och lite råsocker.