Vibiemme kraftigt läckage

Joe111

Active member
Nej jag skulle inte lägga ut 5500 kr på den maskinen. Skulle du vilja sälja den senare så där den inte värd mer än ca 5000 kr. Så du har två vettiga alternativ. Göra det själv eller sälja den as is till någon som vill göra det själv. Det är i alla fall mitt råd
Tack för rådet!
Vilket värde uppskattar du att den har om jag säljer den "as it is?"

Den fick en ny pump förra året om det har någon på verkan.
 

Joe111

Active member
Hmm, såg en kokare som var ganska överkomlig förut (~1500kr) men det kan ha varit fel modell, hittar inte nu i alla fall. Om man bygger om den vill man ju kanske byta diverse delar till så helt gratis blir det inte.

Det kan ta så lite som två minuter från att man tänker på espresso till att man står med en i handen när man har en Robot :) svårslaget om man inte vill ha en maskin som står på dagarna i ända. Tryckmätare är om inte annat bra att ha för att slippa fundera på om man gör rätt, men egentligen är det inte nödvändigt. Jag skulle faktiskt rekommendera att skippa mätaren för att eventuellt lägga till en bättre i framtiden. Överlag bättre espresso än en vanlig pumpmaskin i min åsikt.
Tack!
Jag har googlat men inte hittat några bra alternativ. Vkan du rekommendera vad jag ska googla på för fraser för att hitta, eller kan du rekommendera speciell websidor där de säljs?

Köper jag en Robot könns det som att jag borde kopletera med en ny tryckmätare direkt. Jag inbillar mig att det är i början jag behöver den :)

För min eget dagliga behov skulle det räcka gott med en Robot. 2 min är inga problem att lägga från start till färdig. Hur är det när man göra flera espresso på raken? Är det samma tidsintervall, går det snabbare eller tar det längre tid i och med att man behöver rengöra mm?
 

Mayhem

Well-known member
Jag skulle nog säga att det är inte värt att reparera maskinen om man inte gör det själv och är väldigt händig. Dvs inte har några problem med att köpa den billigaste kokaren man hittar som kanske inte har alla anslutningar på exakt samma ställen, och själv klarar av att bygga om det som krävs inne i maskinen med eventuell ny rördragning etc.
 

Joe111

Active member
Tack för alla tips!

Förutsatt att jag inte renoverar denna maskin och vill kunna dricka riktigt bra espresso till så låg total kostnad som möjligt per år i tex 5 år. Vilken likande maskin rekommenderar ni mig att köpa. Är det smartast att köpa en helt ny, en begagnad maskin som är upp till 3 år, 7 år, 15 är fast i bra skick om det går att hitta.
Jag har inte hunnit tänka på hur stor budget jag kan tänka mig ännu. En ny VBM Domobar Super manuell kostar ca16-20000 tkr idag.
Jag undviker gärna att binda upp så mycket kapital men tänker kanske om ifall det ger en lägre TCO över tid ink. restvärde.

Robot kan vara intressant men jag är egentligen ute efter en maskin som lättare kan göra flera shottar på rad.
 

Forumstatistik

Trådar
14,658
Inlägg
155,673
Medlemmar
19,356
Senaste medlemmen
Marsian
Topp