AA
Skottjägare
Sedan i måndags så har jag kört ett litet experiment med vattnet i min maskin. Det är kanske fel att kalla det experiment men jag har i alla fall bytt ut vattnet från "malmöitiskt" vatten (MV) till helsingborgsvatten (HV). Jag har helt enkelt släpat hem 5l från lasarettet varje dag och fyllt på min maskin.
Anledningen till detta var att vissa kaffe jag druckit i HBG har smakat så mycket bättre där än vad det gjort hemma. Oftast smakar kaffet lite mer platt och tråkigt hemma.
Givetvis så kan det bero på skillnaden i kompetens bakom spakarna men jag hoppas att boven är vattnet
I veckan har jag testat 2 kaffe som redan smakar bra med MV men jag kände att jag måste testa i alla fall. Det första som testades var J&N Tre Indier. Kaffet fick en sötare och nötigare smak plus att det kändes som om munkänslan blev bättre med HV.
Det andra kaffet var ett kaffe som jag vet noll och inget om. Jag fick det av en vän som i sin tur hade fått det av en affärskollega som rostade själv. Min vän tyckte att jag som visste hur kaffe skulle smaka kunde få det istället för han drack det med 4-5 sockerbitar och 50% mjölk.
Jag erkänner, jag var skeptisk. Jag erkänner även att det smakade mycket bättre än jag trodde! Nu var det ett bra tag sedan jag drack Passalacqua Mehari men som jag mindes smaken så var den ungefär lika. Mycket choklad och nötighet och väldans lite syrlighet.
Redan med MV så var kaffet rätt gott. Jag gissar att det var relativt nyrostat då creman var tjock och trög och stannade kvar ett bra tag. Vid test med HV så förändrades inte smaken speciellt. Inte så att jag kan säga att det var vattnets förtjänst/fel i alla fall. Det smakade i princip lika.
Idag köpte jag mej det ultimata testkaffet. Espressoblandningen Night Driver från Koppi.
Anledningen till att detta kaffe lämpar sig för testet är att jag dricker 1-3 enkla varje arbetsdag nere hos Charles och Anne och vet hur det skall smaka. Inte nog med det utan det innehåller grymt mycket fruktsyra och vad jag har märkt så är det den som är svår att få fram med MV.
Kvällen blir spännande. Kommer Tony åka ur Let's Dance och kommer jag hitta den "rätta" syran i koppen? Vi får se!
Ha en bra helg!
/AA
Anledningen till detta var att vissa kaffe jag druckit i HBG har smakat så mycket bättre där än vad det gjort hemma. Oftast smakar kaffet lite mer platt och tråkigt hemma.
Givetvis så kan det bero på skillnaden i kompetens bakom spakarna men jag hoppas att boven är vattnet
I veckan har jag testat 2 kaffe som redan smakar bra med MV men jag kände att jag måste testa i alla fall. Det första som testades var J&N Tre Indier. Kaffet fick en sötare och nötigare smak plus att det kändes som om munkänslan blev bättre med HV.
Det andra kaffet var ett kaffe som jag vet noll och inget om. Jag fick det av en vän som i sin tur hade fått det av en affärskollega som rostade själv. Min vän tyckte att jag som visste hur kaffe skulle smaka kunde få det istället för han drack det med 4-5 sockerbitar och 50% mjölk.
Jag erkänner, jag var skeptisk. Jag erkänner även att det smakade mycket bättre än jag trodde! Nu var det ett bra tag sedan jag drack Passalacqua Mehari men som jag mindes smaken så var den ungefär lika. Mycket choklad och nötighet och väldans lite syrlighet.
Redan med MV så var kaffet rätt gott. Jag gissar att det var relativt nyrostat då creman var tjock och trög och stannade kvar ett bra tag. Vid test med HV så förändrades inte smaken speciellt. Inte så att jag kan säga att det var vattnets förtjänst/fel i alla fall. Det smakade i princip lika.
Idag köpte jag mej det ultimata testkaffet. Espressoblandningen Night Driver från Koppi.
Anledningen till att detta kaffe lämpar sig för testet är att jag dricker 1-3 enkla varje arbetsdag nere hos Charles och Anne och vet hur det skall smaka. Inte nog med det utan det innehåller grymt mycket fruktsyra och vad jag har märkt så är det den som är svår att få fram med MV.
Kvällen blir spännande. Kommer Tony åka ur Let's Dance och kommer jag hitta den "rätta" syran i koppen? Vi får se!
Ha en bra helg!
/AA