bauta
Well-known member
Lite aktivitet här på rostningsforumet.
Jag har varit nöjd med mycket av det jag rostat i min Behmor de senaste två? åren.
Min vardagsreferens är J&N Isola för espresso. Jämförde färg med schemat och den ligger ju på Vienna, lite småblank sådär.
Efter inhandling av ett antal bönor från rawcoffe började jag rosta större mängd (450 g). I samma veva försöker jag rosta lite ljusare. Inte idealiskt att ändra på flera parametrar samtidgt, jag vet.
Men de senaste rostningarna har inte varit helt bra. Lite för askbetonade samt syrliga?
SÅ jag testade två mindre batcher med Costa Rica SHB.
200 g, P2 & A. En till City och en till Vienna.
Något bättre men ändå inte så smakrik som jag minns den som espresso.
Rostar jag för stora batcher i Behmor? Nån skrev att de fick bättre resultat med halv batch.
Eller är det kanske fel böna för espresso?
Jag har varit nöjd med mycket av det jag rostat i min Behmor de senaste två? åren.
Min vardagsreferens är J&N Isola för espresso. Jämförde färg med schemat och den ligger ju på Vienna, lite småblank sådär.
Efter inhandling av ett antal bönor från rawcoffe började jag rosta större mängd (450 g). I samma veva försöker jag rosta lite ljusare. Inte idealiskt att ändra på flera parametrar samtidgt, jag vet.
Men de senaste rostningarna har inte varit helt bra. Lite för askbetonade samt syrliga?
SÅ jag testade två mindre batcher med Costa Rica SHB.
200 g, P2 & A. En till City och en till Vienna.
Något bättre men ändå inte så smakrik som jag minns den som espresso.
Rostar jag för stora batcher i Behmor? Nån skrev att de fick bättre resultat med halv batch.
Eller är det kanske fel böna för espresso?