Vad har ni i kvarnen just nu?

treefinger

Well-known member
Love Coffee, Kenya. Första skottet blev en naken enkel espresso.. många tycker kanske att det är skumt att dra espresso på kenya, men jag gillar ju syra så.. Blev dock inte helt imponerad, tycker jag fick lite strävhet och grape-beska. Visst fanns det syra och vinbär, men inte alls på samma sätt som exempelvis Tim Wendelboes Tekangu.

Har dock inte testat den som Aeropress eller i guldfiltret ännu. Återkommer.
 

MTR

Well-known member
Love Coffee, Kenya. Första skottet blev en naken enkel espresso.. många tycker kanske att det är skumt att dra espresso på kenya, men jag gillar ju syra så.. Blev dock inte helt imponerad, tycker jag fick lite strävhet och grape-beska. Visst fanns det syra och vinbär, men inte alls på samma sätt som exempelvis Tim Wendelboes Tekangu.

Har dock inte testat den som Aeropress eller i guldfiltret ännu. Återkommer.

När är den rostad? Den jag testade kändes ganska underutvecklad och hade behövt mer tid.

TW Tekangu hamnar i en helt annan klass de två emellan.
 

stipok

Well-known member
Efter veckor med torrt och tråkigt kaffe från lavazza ligger nu en påse Isola från J&N i kvarnen. SÅ härligt att få gott kaffe igen! =)
 

mts

Well-known member
jag är kär... Estate coffee Ipanema Dulce

200-pose-region-Ipanema.jpg


både i aeropress med/utan mjölk och som cappu, säkert även som espresso men det tar vi imorrn... underbart gott
 

mts

Well-known member
ptja... söt.. torr... fruktig... chokladtoner... låg syra... trodde inte jag skulle bli så förtjust iom att den är rätt mörkt rostad men ack! så fel jag hade.
 

Mayhem

Well-known member
Just nu Giant Steps från Koppi. Vet inte om jag gör något generalfel vid extraktionen, men än så länge känns blandningen ganska medioker... smakar mest ingenting tycker jag.
 

JKolmo

Well-known member
Just nu Giant Steps från Koppi. Vet inte om jag gör något generalfel vid extraktionen, men än så länge känns blandningen ganska medioker... smakar mest ingenting tycker jag.

Jag hade också svårt att få till något kul med Giant Steps. Jag hade nog iofs en något gammal rostning, men ändå.
 

MTR

Well-known member
Idag blir det nytt kaffe i kvarnen. Kenya Ngunguru #510, SL28/34 rostat av Kaffa. Blir perfekt introduktion till mitt V60-filter som anlände idag =)
 

jonasy

Well-known member
J&N Rwanda Gatsinga Sun Dried. Bäääär!

Kom på i efterhand att jag druckit mindre kaffe än beräknat, så mina påsar börja passera sin peak nu tyvärr.

Snart fyller jag år, har lovat mig själv en Aeropress. Kanske blir högre tempo på kaffedrickandet då, vem vet?
 

jonasy

Well-known member
Fick precis till ett "godshot" i presskannan med Gatsingan, kan vara det bästa jag testat hittills faktiskt!
 

djneo

Well-known member
Just nu är det lilla kafferosteriets Espressoblandning 3.4 riktigt svår att få till men helt underbar när det händer..... sjukt mjuk och len i gommen med röd sötma...
 

treefinger

Well-known member
När är den rostad? Den jag testade kändes ganska underutvecklad och hade behövt mer tid.

TW Tekangu hamnar i en helt annan klass de två emellan.

Jag tror det var väldigt färskt. Mellan en till två veckor eller något sånt har jag för mig. Det blev bättre i slutet av påsen, så det hade nog kanske mått bra av att ligga till sig.

Hur som helst, otroligt kul att det börjar dyka upp fler o fler smårosterier. Man får ge dem lite tid, haugaard och TW blev väl inte grymma på några veckor heller..
 

kaffe med slice

Well-known member
Stumptown Coffee Roasters - Kenya Gatomboya ligger i kvarnen just nu. Lagom mörkrostad vilket gör den grym som espresso. Rostdatum 28-februari :)

Me I like.

//Matte
 

Salvenius

Active member
Igår prövade jag för första gången en blandning från Koppi, nämligen Fazenda do Moinho, och den får mina varmaste rekommendationer: Ganska fyllig men ändå balanserad, med tydliga toner av mjölkchoklad, nougat och gräddkola, samt en pytteliten kryddighet ovanpå det. Riktigt trevligt! Jag köpte även Giant Steps i samma veva, återstå att se om det blir en lika angenäm upplevelse.
 

Pac

Maskindoktorn
Senast var det Plinds hemmarostade som var i kvarnen. da Matteos bönor rostade i Plinds rost går inte av för hackor! Det var ritkigt gott. :)

Nu är det däremot misär.... Det händer inte ofta men nu har jag kört torrt. Det finns inte en rostad kaffeböna någonstans att uppbringa i mitt lilla hus. :(
 

Forumstatistik

Trådar
14,691
Inlägg
155,828
Medlemmar
19,377
Senaste medlemmen
Catlord
Topp