Love Coffee, Kenya. Första skottet blev en naken enkel espresso.. många tycker kanske att det är skumt att dra espresso på kenya, men jag gillar ju syra så.. Blev dock inte helt imponerad, tycker jag fick lite strävhet och grape-beska. Visst fanns det syra och vinbär, men inte alls på samma sätt som exempelvis Tim Wendelboes Tekangu.
Har dock inte testat den som Aeropress eller i guldfiltret ännu. Återkommer.
jag är kär... Estate coffee Ipanema Dulce
både i aeropress med/utan mjölk och som cappu, säkert även som espresso men det tar vi imorrn... underbart gott
ptja... söt.. torr... fruktig... chokladtoner... låg syra... trodde inte jag skulle bli så förtjust iom att den är rätt mörkt rostad men ack! så fel jag hade.
Just nu Giant Steps från Koppi. Vet inte om jag gör något generalfel vid extraktionen, men än så länge känns blandningen ganska medioker... smakar mest ingenting tycker jag.
När är den rostad? Den jag testade kändes ganska underutvecklad och hade behövt mer tid.
TW Tekangu hamnar i en helt annan klass de två emellan.
Jag köpte även Giant Steps i samma veva, återstå att se om det blir en lika angenäm upplevelse.