treefinger
Well-known member
Kartbeskrivning
Detta är ett ställe som tydligen bara kör på ekologiska produkter. Jag har bara varit där och testat deras espresso en enda gång, men det räckte för att jag ska känna en smula hopp för detta ställe. Trevlig personal som verkar trivas med vad de sysslar med och de verkar samtidigt nyfikna på att testa nya saker osv.
Jag beställde en ristretto där, något som hon bakom spakarna inte riktigt hade koll på hur man gjorde. Då jag själv inte riktigt kan säga att jag är speciellt erfaren på området heller var det lite svårt för mig att förklara. Jag mumlade väl något om att hon skulle överdosera en dubbel espresso fast med vattenmängden hos en enkel espresso. (Rätta mig gärna om hur man gör en ristretto)
Hon testade och fick fram något som såg ut som ett mellanting mellan enkel o dubbel espresso. Det var bra crema, extrationen såg väldigt bra ut, inte den där forsande extrationen som är klar på 10 sekunder, som man ser på 7 av 10 ställen här i Uppsala, utan det var två smala strålar, som silade ner i koppen på uppskattningsvis 25 sekunder. Smaken var helt okej. Ganska syrlig espresso, kanske skulle hon tampat lite hårdare (hon använde bara tampern på själva kvarnen då man trycker portafiltret uppåt mot stopp-tampern).
I Uppsalamått mätt, kan jag absolut rekommendera detta ställe.
Detta är ett ställe som tydligen bara kör på ekologiska produkter. Jag har bara varit där och testat deras espresso en enda gång, men det räckte för att jag ska känna en smula hopp för detta ställe. Trevlig personal som verkar trivas med vad de sysslar med och de verkar samtidigt nyfikna på att testa nya saker osv.
Jag beställde en ristretto där, något som hon bakom spakarna inte riktigt hade koll på hur man gjorde. Då jag själv inte riktigt kan säga att jag är speciellt erfaren på området heller var det lite svårt för mig att förklara. Jag mumlade väl något om att hon skulle överdosera en dubbel espresso fast med vattenmängden hos en enkel espresso. (Rätta mig gärna om hur man gör en ristretto)
Hon testade och fick fram något som såg ut som ett mellanting mellan enkel o dubbel espresso. Det var bra crema, extrationen såg väldigt bra ut, inte den där forsande extrationen som är klar på 10 sekunder, som man ser på 7 av 10 ställen här i Uppsala, utan det var två smala strålar, som silade ner i koppen på uppskattningsvis 25 sekunder. Smaken var helt okej. Ganska syrlig espresso, kanske skulle hon tampat lite hårdare (hon använde bara tampern på själva kvarnen då man trycker portafiltret uppåt mot stopp-tampern).
I Uppsalamått mätt, kan jag absolut rekommendera detta ställe.