Tips vid kalibrering av ny kaffesort(espresso)


basiecally

Well-known member
Har ju ett tag nu sett ratioökning till ungf. 1:3 som lösningen på sur, ljusrostad espresso. Men sen köpte jag en dubbel espresso på Bönan och Mustaschen här i Växjö, på en ljusrostad natural från Gringo. Extremt krämig och mycket crema. Frågade Baristan hur han gjorde, om han också körde högre bryggrat på vilket han svarade att han inte kör med våg utan "på känsla". Men hans känsla var också att det var närmare 1:1,75 än 1:2. Verkade vara en lång pre-infusion som var tricket för att få rätt munkänsla. Och smaken var också väldigt angenäm! Fanns ett litet stick av syran men det balanserades upp fint av ganska matiga, mustiga toner.
 
Senast ändrad:

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
13,980
Inlägg
150,340
Medlemmar
18,752
Senaste medlemmen
Granelli
Topp