Hej..
Då var man tillbaka på ruta ett igen, och med det menar jag med att jag har sålt både min espressomaskin och kvarn.
Jag började min resa med en C3 Cafe Italia II och en knivkvarn ifrån badrum.
Sedan införskaffades en bättre kvarn . En Dualit , samma som scala Solis.
Efter ett tag hade jag ihjäl C3an och en ny maskin fick införskaffas.
Nästa steg blev en Spidem essense.
Sedan blev det en Gaggia classic.
Nästa blev en expobar Office control
Kvarn anfim best + en Brasilia rr45a
Sedan köptes en expobar Brewtus
Ny kvarn köptes också. Det blev expobar 600 manuell
Nyligen så sålde jag min Brewtus och min kvarn expobar 600.
Nu stod jag helt utan espressomaskin ock kvarn.
Vad skulle jag göra nu.
Då kom jag att tänka på att allt som oftast blir man rekommenderad att satsa på en ordentlig kvarn som kan mala fint nog.
Så nu har jag bestämt mig och gjort detta.
Jag började med att fundera ut vilken kvarn jag ville ha. Vilken nivå skulle man lägga sig på. Jag har ju haft riktigt bra kvarnar innan så vad kan vara nästa steg. För med handen på hjärtat så vill man bara ha bättre och bättre prylar. Efter en del gogglande och läsande så fastnade jag för en Mazzer Kony. Det tyckte jag var nästa steg. Jag valde modellen med dosator. Jag gillar kvarnar med dosator. Det jag hade blivit varnad om angående denna kvarn, oavsett ifall jag valde med eller utan dosator var att det skulle bli kvar en del kaffe i utloppet. Detta problem lider nog väldigt många kvarnar utav.
Jag har gjort en mätning på min och jag stoppade i 60g och fick ut 53g. Det skall tilläggas att då var kvarnen helt ny. Detta var det första jag gjorde när jag hade fått den. Alltså så fastnade det 7g kaffe på vägen. Detta kan jag leva med.
Då hade jag alltså införskaffat mig en bra kvarn. Då behövde jag bara en ny maskin också. Då kom jag att tänka på,att har jag nu har en sådan bra kvarn så borde jag kunna få ut bra kaffe ur en billig maskin. Detta har man ju hört så många gånger på detta forum. Espressomaskinens uppgift är ju bara att pressa vatten genom kaffet med rätt tryck och med rätt temperatur. Det är väl här det blir problem. En billig maskin är ju inte tempstabil + levererar rätt tryck.
Men för nöjes skull så har jag införskaffat en bra nybörjarmaskin . En gaggia classic ( begagnad) Nu är det säkert en del som tänker att den här killen ( jag j är en smula tokig. Det kan säkert stämma.
Så jag tänkte försöka labba lite med min nya kvarn och espressomaskin och försöka berätta vad jag upplever för framgångar och motgångar.
Jag hoppas inte att jag trampar någon på tårna när jag skriver detta, för det är absolut inte min mening.
Med vänlig hälsning,
/Lars
Då var man tillbaka på ruta ett igen, och med det menar jag med att jag har sålt både min espressomaskin och kvarn.
Jag började min resa med en C3 Cafe Italia II och en knivkvarn ifrån badrum.
Sedan införskaffades en bättre kvarn . En Dualit , samma som scala Solis.
Efter ett tag hade jag ihjäl C3an och en ny maskin fick införskaffas.
Nästa steg blev en Spidem essense.
Sedan blev det en Gaggia classic.
Nästa blev en expobar Office control
Kvarn anfim best + en Brasilia rr45a
Sedan köptes en expobar Brewtus
Ny kvarn köptes också. Det blev expobar 600 manuell
Nyligen så sålde jag min Brewtus och min kvarn expobar 600.
Nu stod jag helt utan espressomaskin ock kvarn.
Vad skulle jag göra nu.
Då kom jag att tänka på att allt som oftast blir man rekommenderad att satsa på en ordentlig kvarn som kan mala fint nog.
Så nu har jag bestämt mig och gjort detta.
Jag började med att fundera ut vilken kvarn jag ville ha. Vilken nivå skulle man lägga sig på. Jag har ju haft riktigt bra kvarnar innan så vad kan vara nästa steg. För med handen på hjärtat så vill man bara ha bättre och bättre prylar. Efter en del gogglande och läsande så fastnade jag för en Mazzer Kony. Det tyckte jag var nästa steg. Jag valde modellen med dosator. Jag gillar kvarnar med dosator. Det jag hade blivit varnad om angående denna kvarn, oavsett ifall jag valde med eller utan dosator var att det skulle bli kvar en del kaffe i utloppet. Detta problem lider nog väldigt många kvarnar utav.
Jag har gjort en mätning på min och jag stoppade i 60g och fick ut 53g. Det skall tilläggas att då var kvarnen helt ny. Detta var det första jag gjorde när jag hade fått den. Alltså så fastnade det 7g kaffe på vägen. Detta kan jag leva med.
Då hade jag alltså införskaffat mig en bra kvarn. Då behövde jag bara en ny maskin också. Då kom jag att tänka på,att har jag nu har en sådan bra kvarn så borde jag kunna få ut bra kaffe ur en billig maskin. Detta har man ju hört så många gånger på detta forum. Espressomaskinens uppgift är ju bara att pressa vatten genom kaffet med rätt tryck och med rätt temperatur. Det är väl här det blir problem. En billig maskin är ju inte tempstabil + levererar rätt tryck.
Men för nöjes skull så har jag införskaffat en bra nybörjarmaskin . En gaggia classic ( begagnad) Nu är det säkert en del som tänker att den här killen ( jag j är en smula tokig. Det kan säkert stämma.
Så jag tänkte försöka labba lite med min nya kvarn och espressomaskin och försöka berätta vad jag upplever för framgångar och motgångar.
Jag hoppas inte att jag trampar någon på tårna när jag skriver detta, för det är absolut inte min mening.
Med vänlig hälsning,
/Lars
Senast ändrad: