Till co-working kontor?

stress

New member
Hej alla!

Vi håller på att renovera en gammal industrilokal i hamnen i Malmö. Vi är lite överdrivet nitiska gällande detaljer på allt från radiatorer och ventilationsrör till ljuddämpningsutseende och låsmodeller på dörrarna. Och nu är det sista viktiga projektet vår gemensamma kaffeplats.

Vi har en snickare som bygger nån möbel till maskinen och vi tänkte dra dit vatten och avlopp. Har kikat på lite olika modeller men fastnade för TopBrewer Pro för utseende, hastighet och det helautomatiska med koppling till vatten och avlopp. Men inte bara priset (över 100.000!) avskräcker, utan att man också måste ha serviceavtal (10.000+ per år) och dessutom köpa kaffebönor från tillverkaren. I huset finns runt 20 personer som dricker kaffe dagligen, och nu har vi under renovering haft en billig delongi magnifica s som stått och tuggat. Varken smidigt, snabbt eller snyggt.

Så jag har letat efter olika alternativ, och hamnade i forumet här. Tänkte jag slänger ut en fråga! Har ni några rekommendationer? Vi vill ha bra kaffe, mjölk mm är inte så intressant. Maskinen får gärna vara snabb, den får väldigt gärna vara estetiskt tilltalande, och den måste ha så lågt underhåll som möjligt (dvs, vatten- och avloppsanslutning). Och återigen, göra bra kaffe framför allt, med de bönorna vi själva vill köpa in. Och gärna någorlunda rimligt pris, men med rätt maskin kan vi motivera en del.

Tack för hjälpen!
 

Mayhem

Well-known member
Den bästa helautomat jag druckit kaffe ur var en Eversys som fanns i Johan & Nyströms showroom för kontorslösningar. Kolla om någon i din region säljer dem och har maskiner riggade för demo. De var inte heller billiga dock men minns dem inte som 100K+ iaf…!

 

stress

New member
Den bästa helautomat jag druckit kaffe ur var en EverSys som fanns i Johan & Nyströms showroom för kontorslösningar. Kolla om någon i din region säljer dem och har maskiner riggade för demo. De var inte heller billiga dock men minns dem inte som 100K+ iaf…!
Googlade lite snabbt och de verkar kosta ännu mer än 100k... (29.500 USD för en av dem). Men ska kika! Tack för snabbt svar!
 

stress

New member
Inte ens top-of-the-line-modellen och kostar 99.000 + moms begagnad..
 

Jonken

Well-known member
Varför inte satsa på en riktig maskin istället för automat? Det finns t.ex. Swift Mini som hjälper till med distribution och tampning. För 20 pers kan ni kosta på er något med i alla fall två grupper så att det inte blir fasligt lång väntan om flera vill göra kaffe samtidigt. Begagnad caféutrustning är ofta lågt prissatt.
 

stress

New member
Det blir för klyddigt och även om vi är många som är kaffeälskare på jobbet, så är det ytterst få som faktiskt orkar göra mer än trycka på en knapp. Många har också kundbesök och då blir det ännu mer klydd. På mitt förra ställe hade vi en riktig maskin, som två personer använde - ibland. Annars var det moccamastern som gällde, av ren smidighet för de som tog kaffe.
 

Jonken

Well-known member
Om Moccamaster var acceptabel insats kanske det vore värt att satsa på en/ett par lite bättre alternativ till den: https://www.baristashopen.se/kaffe/...ggare-med-termoskanna-125-liter-mattsvart.php tillsammans med en fristående kvarn https://www.baristashopen.se/kaffe/...erfekt-kvarn-till-brygg-frenchpress-coldb.php - så kan man lägga pengarna på att köpa riktigt bra bönor istället.

På jobbet har vi https://www.baristashopen.se/kaffe/...ube-evo-mf13-automatisk-kaffemaskin-svart.php och två https://www.baristashopen.se/kaffe/...vart-exklusiv-design-med-valsmakande-ny-1.php
Billiga är de inte, men det tar en stund att brygga för flera och kaffet smakar vidrigt.
 

Mayhem

Well-known member
Inte ens top-of-the-line-modellen och kostar 99.000 + moms begagnad..
Ajdå. Hade för mig att det modulära systemet vi kikade på (en bryggrupp plus mjölkskummare) kostade i storleksordningen 60K, men det var ett par år sedan så jag kan antingen minnas helt fel eller så har de gjort om modellprogrammet (eller höjt priserna).
 
Topp