The hive roaster av en sockerkaksform

Dan.

Active member
Hive roaster verkar bara gå att beställa från USA?
Efter lite familjegräl med ärvda sockerkaksformar mm så hittade jag allt jag behövde för att göra nått liknande.20210425_213734.jpg20210426_205724.jpg20210426_205738.jpg
Nu letar jag bara efter dom bästa espressobönorna, tips?
 

Coraxos

Well-known member
:)) Snyggt jobbat!!!
Jag har en Hive Roaster men använder den inte sedan jag köpte en M3sQuest. Nu har ju du gjort en så fin rostare själv, annars är min till salu.
 

Jonken

Well-known member
Kul hemmabygge :) om den fungerar bra kan jag rekommendera att lägga slantarna du sparat på en bra termometer som går att koppla till datorn.

Nu letar jag bara efter dom bästa espressobönorna, tips?

Jag är svag för soltorkade brasilianska bönor. Köp inte de billigaste bara för de smakar ofta rävgift :blush:
 

Dan.

Active member
Tack Jonken, tittar på Artisan, nån slags data bridge? och tempgivare typ k.

Brasilianska bönor låter bra, kollar på det.
 

Dan.

Active member
Rostade lite bönor idag, lyckades hålla ca 210-220 för att sänka till 200-210 vid första crack. Robustan (Kappi) fick c1 vid 8 min och 2c vid 13 min om jag fattat rätt?
Arabican var svårare och c1 vid 10min och klar vid 17min, blåste endel och stog ute vilket kan förklara?.
 

Bilagor

  • 20210501_145035.jpg
    20210501_145035.jpg
    100.8 KB · Visningar: 14

Jonken

Well-known member
En teori är att det är bäst att hålla ner tiden efter c1 till avslutad rostning under 25% av den totala tiden. Dvs. t.ex. c1 8:00 och slut 10:30 eller c1 10:00 och slut 13:00.

Vind påverkar absolut.
 

Forumstatistik

Trådar
14,632
Inlägg
155,467
Medlemmar
19,331
Senaste medlemmen
ca.nord
Topp