Jocke
Active member
Hej på er alla Baristamästare och wannabe's.
Har smygit runt här på forumet och tjyvläst i några månader, men har nu äntligen fått tummen ur och reggat mig.
Så min första post får helt enkelt bli en kort presentation.
Heter Joakim, är 32 vintrar, älskar prylar och så kaffe förstås!
Ska jag vara ärlig så är jag inte direkt någon finsmakare då det ibland slinker ner en tråkig Nescafé, men efter att ha förkovrat mig i all information från detta eminenta forum så har jag bestämt mig för att köpa riktig maskin och bättra mig.. det är väl inte för sent va?!
Har i tankens värld rest från Helautomat till Rancilio Silvia/Gaggia Baby och sedan vidare mot en H/X maskin.
Varför kan man fråga.. har en kompis med helauto som fungerar ok, men insåg att hantverket i sig låter lockande där av Silvia'n eller Baby'n.
Men så är det ju det här med mjölk!
Började redan som bebis att uppskatta denna dryck och som barn var det en klar favorit både som törstsläckare och till måltiderna.
I tonåren föll fokus mer på mjölkens kvinnliga orginalförpackning än på själva drycken, plus att kaffe skulle avnjutas svart.
Men vuxenlivets stress och en kraftig överkonsumtion av kaffe ledde till en ordentlig magkatarr och där med fick det bli kaffe med mjölk!
Eftersom jag nästan uteslutande dricker med mjölk så har jag med er hjälp insett att en H/X maskin vore det bästa då man slipper vänta på ångtryck/rätt temperatur.
Blir dock ett moment 22 här, tycker kanske att en sådan maskin är lite dyr för att vara en "första" då Baristadjävulen inte tagit min själ... ännu!
Oj, det blev visst ingen kort presentation.
Ska sluta pladdra nu, frugan har visst maten klar!
Mvh / Jocke
Har smygit runt här på forumet och tjyvläst i några månader, men har nu äntligen fått tummen ur och reggat mig.
Så min första post får helt enkelt bli en kort presentation.
Heter Joakim, är 32 vintrar, älskar prylar och så kaffe förstås!
Ska jag vara ärlig så är jag inte direkt någon finsmakare då det ibland slinker ner en tråkig Nescafé, men efter att ha förkovrat mig i all information från detta eminenta forum så har jag bestämt mig för att köpa riktig maskin och bättra mig.. det är väl inte för sent va?!
Har i tankens värld rest från Helautomat till Rancilio Silvia/Gaggia Baby och sedan vidare mot en H/X maskin.
Varför kan man fråga.. har en kompis med helauto som fungerar ok, men insåg att hantverket i sig låter lockande där av Silvia'n eller Baby'n.
Men så är det ju det här med mjölk!
Började redan som bebis att uppskatta denna dryck och som barn var det en klar favorit både som törstsläckare och till måltiderna.
I tonåren föll fokus mer på mjölkens kvinnliga orginalförpackning än på själva drycken, plus att kaffe skulle avnjutas svart.
Men vuxenlivets stress och en kraftig överkonsumtion av kaffe ledde till en ordentlig magkatarr och där med fick det bli kaffe med mjölk!
Eftersom jag nästan uteslutande dricker med mjölk så har jag med er hjälp insett att en H/X maskin vore det bästa då man slipper vänta på ångtryck/rätt temperatur.
Blir dock ett moment 22 här, tycker kanske att en sådan maskin är lite dyr för att vara en "första" då Baristadjävulen inte tagit min själ... ännu!
Oj, det blev visst ingen kort presentation.
Ska sluta pladdra nu, frugan har visst maten klar!
Mvh / Jocke