För er som inte har provat det ännu, så kan jag rekommendera olika former av kallt kaffe på Solde. Igår drack min sambo en kall cappuccino. Jonas gjorde en cappuccino som vanligt komplett med latte art som sedan sockrades och hälldes i ett glas med mycket is. Jag smakade på den och det var en höjdare.
Var inne på lunchen och provade nya kaffet (nytt för mig i alla fall), Del Doge Nero. Om jag har förstått det hela rätt, så är det 50/50. I vilket fall som helst så var det gott. Mycket fin crema. Kraftiga cacao-toner med inslag av citrus skulle jag vilja säga (låter bra i alla fall). Provade två enkla (en med och en utan socker), samt en cappuccino. Cappuccino blev nästan som varm chocklad utan socker. Naturligtvis överdrivet, men helt klart åt det hållet. Någon annan som testat?
Ärligt talat hade det varit svårt att ens gissa på att det finns så mkt som 50% robusta i den blandningen. Helt klart intressant vad Del Doge lyckas åstadkomma med fin-robustan från Indien.
Jag hugger emot och säger att den godaste hittills var den jag fick när jag var där i våras, om jag inte missminner mig fel så var det den blandningen som de gjorde tillsammans med nån rostare i malmö?!
Smakade Del Doge när jag var nere senast och den var inte dum, men det var inte den bästa (i min mun)
Ja, det var inte alls dumt. När jag var där på lunchen Johan och Jonas sålde på mig det sista av Del Dogen. Johan skickade med även med en påse av ett dubbelrostat kaffe som skall bli spännande. Det var extremt mörkt i färgen. Skall bli kul att prova!
Jag provade det dubbelrostade kaffet igår... Det finns ett uttryck som säger: "Skåda aldrig given häst i mun", men jag får erkänna att det inte var jättegott för att uttrycka det försiktigt... Johan hade dock varnat mig...
Däremot var Del Dogen grym att jobba med hemma. Jag har ägnat dagar åt att få till 5 Estaten utan att vara riktigt nöjd med resultatet, Del Dogen "funka direkt".
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.