Jay
Well-known member
Med anledning av ett inlägg jag gjorde i tråden om Espressino, så tycker ämnet kan få en egen tråd.
Kan någon förklara varför man lägger socker i kaffet? Rent historiskt så finns ju historierna om de robustarika kaffeblandningarna i södra Italien och de gamla jura-fasonerna att mäta kvalitetsespresso med hur länge socker ligger kvar på creman härstämmar säkert därifrån.
Men slentrianmässigt ösande av socker i en redan naturligt söt dryck? På vilket sätt är det förenligt med kaffesmak/uppskattning? Syrup för mig är än mer oförklarligt, men för all del; om man vill ha kaffe som en bas i en slags alkoholfri varm drink så visst...
Kan någon förklara varför man lägger socker i kaffet? Rent historiskt så finns ju historierna om de robustarika kaffeblandningarna i södra Italien och de gamla jura-fasonerna att mäta kvalitetsespresso med hur länge socker ligger kvar på creman härstämmar säkert därifrån.
Men slentrianmässigt ösande av socker i en redan naturligt söt dryck? På vilket sätt är det förenligt med kaffesmak/uppskattning? Syrup för mig är än mer oförklarligt, men för all del; om man vill ha kaffe som en bas i en slags alkoholfri varm drink så visst...