Skumma mjölk med Gaggia Classic Pro


Jonken

Well-known member
Du måste börja vid ytan, annars tjuter det något eländigt. Såhär ska det låta:
...och när trycket går ner låter det också annorlunda som du kan höra, så börja skumma lite innan den är redo. Hedrick har flertalet bra videor om Gaggia Classic och mjölkskumning som är värda att titta på.
 

basiecally

Well-known member
Håller med om Hedrick, hans videor var de mest praktiskt orienterade och har gett mig bäst resultat efter att jag anpassade mig efter hans tips.
Ha röret under ytan precis när du slår på och sen så fort du har båda händerna på så sänker du kannan så att du börjar få "pussljudet". Sen hur mycket ljud det blir (dvs hur mycket luft du drar ner) får du anpassa efter vilken mjölk du använder. Havremjölk behöver lite mer aggressiv luftning t.ex. Sen när kannan får samma temp som din hand så höjer du kannan så att ångröret doppas djupare. Sluta ånga när du tycker att kannan börjar bli för varm att hålla handen på ett par sekunder. Ibland tycker jag att det blir lite väl hårt skummat och varmt då och slutar ibland när jag tycker att pitchen på "skriket" sänks något.

Men hemskast ljud får du om du inte drar ner luft alls. Luften dämpar både från ljud och värme i mjölken och behövs för att du ska ska få dels rätt konsistens men också tid att jobba. Lycka till!
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,071
Inlägg
150,818
Medlemmar
18,826
Senaste medlemmen
Rinsewood
Topp