Köpte nyligen en Jura ena 3 och tar mina första stapplande steg i espressons värld just nu. Den första påsen bönor (zoegas espresso) tog just slut och jag har nu provat med arvid nordqvists classic selection "nicaragua la cumplida" som jag hade hemma sedan tidigare. Jag upplever att espresson smakar mycket sämre med dessa bönor än med de första och här kommer min fråga:
Vad är skillnaden på de bönor som kallas espressobönor och de som inte kallas det? I båda fallen har det handlat om mörkrostade arabicabönor så vitt jag kan se? De ser hyfsat likadana ut för ögat också. Är det verkligen någon skillnad, en hel kaffeböna är ju en hel kaffeböna tänker jag?
Någon som har något bra tips på en prisvärd böna som ger ett fylligt och starkt kaffe i en helautomat?
Vad är skillnaden på de bönor som kallas espressobönor och de som inte kallas det? I båda fallen har det handlat om mörkrostade arabicabönor så vitt jag kan se? De ser hyfsat likadana ut för ögat också. Är det verkligen någon skillnad, en hel kaffeböna är ju en hel kaffeböna tänker jag?
Någon som har något bra tips på en prisvärd böna som ger ett fylligt och starkt kaffe i en helautomat?