Hej.
Jag kör ju med en Rancilio Rocky som gör ett finfint jobb att mala espressokaffe till min Silvia. Jag brukar ligga någonstans runt 7-8 på graderingen för att få lyckade skott med de allra flesta bönorna jag kör med.
Jag funderar på att börja mala lite färskt kaffe till min Aeropress jag har på jobbet innan jag far hemifrån på mornarna, just nu köper jag små mängder färdigmalet för jobb-bruk. Det färdigmalda jag kör till Aeropressen brukar jag be om att få malet lagom för mocca och då tycker jag Aeropressen ger ett bra resultat. Är det någon som har en uppfattning om hur många steg jag bör öka på på Rockyn för att få motsvarande malningsgrad som moccamalt kaffe?
/A
Jag kör ju med en Rancilio Rocky som gör ett finfint jobb att mala espressokaffe till min Silvia. Jag brukar ligga någonstans runt 7-8 på graderingen för att få lyckade skott med de allra flesta bönorna jag kör med.
Jag funderar på att börja mala lite färskt kaffe till min Aeropress jag har på jobbet innan jag far hemifrån på mornarna, just nu köper jag små mängder färdigmalet för jobb-bruk. Det färdigmalda jag kör till Aeropressen brukar jag be om att få malet lagom för mocca och då tycker jag Aeropressen ger ett bra resultat. Är det någon som har en uppfattning om hur många steg jag bör öka på på Rockyn för att få motsvarande malningsgrad som moccamalt kaffe?
/A