Jag har samma problem med jag kan inte se någon kanalisering. http://youtu.be/WlGHEFnZtdw
Kan det spela roll hur färskt kaffet är. det jag använder nu är waxholm milano och den är rostad för ca 4 veckor sedan.
De rinner bra i början men sen forsar det nästan.
Stämmer för mig med. Försöker alltid mala i en grovlek så jag kan fylla filtret så mycket det går, sedan utgår jag därifrån.Nu är jag kanske ute på tunn eller hal is här, men min erfarenhet är att det alltid rinner fortare när det blondar och att det liksom är slut av det goda i kaffet då. Vill man dra skottet längre får man använda mer kaffe så det finns mer gott att extrahera eller mala grövre. Vill man att det ska rinna långsammare får man använda mer kaffe eller mala finare.
Jag märker en viss skillnad om jag hänger hela kroppstyngden på tampern eller kör med mina vanliga 15 kg. Det går att kompensera i viss mån, men malningen och doseringen är viktigare.Jag tror att skillnaden i kraft på tampern inte spelar någon roll eftersom kaffet ändå expanderar när det blir fuktigt. 15kg tyngd på en cirkel med 58mm diameter är dessutom strax mindre än 9 bar. Om du däremot sabbar strukturen genom att till exempel ha ojämn fördelning av kaffet eller spräcker pucken med den sexkantiga muttern som håller fast spridarfiltret i Silvian... då kan jag tänka mig att det börjar hosta och spruta hetvatten istf droppa espresso ur spouten. Jag löste det problemet genom att köpa en ny, lägre och mindre kantig, skruv här: http://www.kaffecompagniet.se/kop.asp?art=100875