Salamiskottet - dela upp en espresso i delar

bauta

Well-known member
Då jag är lite dålig på att skilja på syra & beska kom jag på den gamla tekniken "the salami shot".

Man skivar helt enkelt upp espressoskottet i delar.

Mitt snabba test var oerhört surt i första, balanserat men utan nyanser i andra och mest tunt i sista (inte beskt som förväntat, kanske måste köra längre).

Nån annan som testat salami?


IMG_0239.jpg
 
Senast ändrad:

Pediatrik

Well-known member
Faktiskt aldrig testat, men låter som en bra övning, speciellt för nybörjare, som vill lära sig mer om de olika smakelementen i en espresso och när de extraheras. Håller just nu på att trimma in nya bönor här hemma; Lilla Kafferosteriets Gourmetblandning, men skall köra en salami när jag har tweak:at färdigt!
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Jag läste salmiak-skottet och fattade inte riktigt vad namnet kom ifrån :) Förutom att espresso visserligen kan smaka salmiak ibland.

Det var ett tag sedan jag provade att dela upp ett ett espresso-skott. Men verkligen en kul och intressant övning.
 
Topp