Söker inbyggd maskin med fast vattenanslutning


Arneby

New member
Hej!

Jag är på jakt efter en inbyggnadsmaskin med fast vattenanslutning. Jag vet att Mieles modeller i generation 6 och 7 som slutar på siffran 5 har detta - tex Miele CVA 7445. Men den kostar idag strax under 40K vilket jag tycker är i saftigaste laget faktiskt.

Jag skulle gärna vilja veta vilka (om några) maskiner från BSH Group som har fast vattenanslutning. Alltså Bosch, Siemens och Neff i första hand. Jag blir inte klok på deras specifikationer eller namngivningskonventioner.
 

Jonken

Well-known member
Om det inte är för att just ersätta en inbyggnadmaskin, fundera på om det verkligen är en sån du vill ha. Du kan få så mycket bättre kaffe för pengarna om du satsar på en fristående halvautomatisk maskin, eller bättre kaffebryggare om det är det som dricks. Både mindre och ofta med mindre krångel dessutom.
 

svartvest

Well-known member
Jag håller med Jonken, 2/3 budgeten på kvarnen och resten på bryggaren. Jag kollade som snabbast och Neff och Siemens står det vattentank, kan det vara ett riktmärke i att söka rätt maskin.

Du får oändligt mer och vad är det du villa ha espresso eller brygg...eller är det enkelheten?
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
För automatiska kaffemaskiner för hemmabruk är vattenanslutning inte så vanligt. Så misstänker att det är svårt att hitta en integrerad kaffemaskin till en rimlig prislapp med fast anslutning.

Sen är vi här på forumet mest kunniga på manuella maskiner. Så vi har lite dålig koll på de automatiska kaffemaskinerna.
 

Arneby

New member
Kökets utformning och design kräver i princip en integrerad maskin. Och det är även vad vi är vana vid sedan 20 år tillbaka. Men jag får tyvärr ge upp den fasta vattenanslutningen och köpa en bra Siemens verkar det som.
 

Forumstatistik

Trådar
14,013
Inlägg
150,539
Medlemmar
18,791
Senaste medlemmen
Newman
Topp