kafferookie
Well-known member
Provade idag att rosta Rwanda gatsinga espressobönor i en big popper popcornmaskin. Det är som en platta och två armar som rör om. Folk pratar om att man ska höra bönorna cracka och det kom inte förrän 20 minuter exakt,är det för lång tid? Men det kan vara så att plattan inte håller jämtvärme utan att den värmer på extra mkt då och då eftersom det började ryka lite ibland och ibland inte. Efter 24 minuter stängde jag av då jag ansåg dem vara tillräckligt mörkrostade. Jag har läst att man ska kunna mala och använda direkt under första timmen direkt efter rostning och efter det bör de ligga något dygn. Jag har även läst att ju färskare ju grövre kan man mala så jag ställde rockyn på 10 och det kaffet forsade på. Sänkte till 7 och det fortsatte att forsa. Kommer detta bli bättre om jag låter kaffet stå ett tag innan jag använder det?
Skriv gärna tankar och tips om ovanstående.
Skriv gärna tankar och tips om ovanstående.