Kaffegalningen
Brewtal kaffenörd
Då har man knäckt oskulden på att både rosta och testa olika robustor.
Jag har Kamerunsk robusta och Monsooned robusta.
Kvarnen rengjordes såklart mellan de olika sorterna och "överskottsbönor" maldes bort till en liten slatt-kanna.
Det gäller att hålla reda på de olika bönsorterna...
Vad kom jag då fram till?
Jo, Kamerunsk robusta smakar som bränt gummi, kraftigt bränt gummi. (100% robustashot)
Monsooned robusta smakar som lite mildare bränt gummi. Det är onekligen samma smak, men i en lite mer acceptabel form. Definitivt inte god! (100% robustashot)
Den bättre av robustorna i en 20% mix med Classic Italian blend då? Tja... lite kärv smak, inte alls så god faktiskt. Kanske blir bättre med mindre robusta i, men vete sjutton om det är något att sträva efter...:nowink:
Jag har Kamerunsk robusta och Monsooned robusta.
Kvarnen rengjordes såklart mellan de olika sorterna och "överskottsbönor" maldes bort till en liten slatt-kanna.
Det gäller att hålla reda på de olika bönsorterna...
Vad kom jag då fram till?
Jo, Kamerunsk robusta smakar som bränt gummi, kraftigt bränt gummi. (100% robustashot)
Monsooned robusta smakar som lite mildare bränt gummi. Det är onekligen samma smak, men i en lite mer acceptabel form. Definitivt inte god! (100% robustashot)
Den bättre av robustorna i en 20% mix med Classic Italian blend då? Tja... lite kärv smak, inte alls så god faktiskt. Kanske blir bättre med mindre robusta i, men vete sjutton om det är något att sträva efter...:nowink: