"Rengör bryggenheten", Siemens EQ9 plus connect s500

jakok

New member
Vi tror att maskinen är tre år gammal. Den är flitigt använd och jag rengör den noga varje dag!
Annars klibbar den igen och det har också hänt.
Igår hade den bryggt en kopp och sen ett felmeddelande, "rengör bryggenheten". Jag plockade bort vattenhållaren och i bryggenheten, i kassetten, var där kaffe kvar. Den var i "upp" läge, hade inte skruvat tillbaka och lagt kaffet i tråget.

Där är vi nu! Jag har rengjort en massa, startat om... testade igen nu på morgonen, ingen skillnad. Jag ringde till service igår och det ska komma nån hit och hämta med sig maskinen, men sånt kan ta tid, kan man ana!

Just nu ligger bryggenheten i blöt med lite Yes diskmedel i en hink, så det ska komma in vatten och göra rent överallt. Vanligt tvättmedel för kläder är superstarkt men jag tror det kan vara bra att inte pröva med så starka saker...

Nån som har varit med om liknande eller hört talas om nåt som påminner...!? Vad göra!? Förslag?

 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Hej!

Jag har läst att Siemens verkar ha lite problem med brygguppen i en del av sina kaffemaskiner. Felmeddelandet, rengör byggenheten, kan dyka upp ganska ofta men kan lösas genom att t.ex. smörja upp bryggruppens o-ring eller motorn som driver bryggruppen. Här är en video angående o-ringen.


Det finns en diskussion om felet och diverse lösningar här: https://www.bean2cup.org/forums/index.php?showtopic=38851&st=135

Hoppas att du hittar en lösning!
 

jakok

New member
Ah! Tack för länk! Tack för film! Den där o-ringen kan nog vara värd att byta...!
Motorn tror jag dock mer på, för jag rengör maskinen varje dag, noga, så då tar jag ut bryggenheten och sköljer rent med varmt vatten och såpa. Den är inte trög eller svår att vrida! Eller rättare sagt, när jag inte har rengjort noga då blir den trög att vrida och det märker maskinen! :)

Nu har vi lämnat in maskinen till inköpsstället, Netonnet, så det får bli så denna gången! Motorn känns mer avancerad!
 

Forumstatistik

Trådar
14,732
Inlägg
156,148
Medlemmar
19,401
Senaste medlemmen
Olle1
Topp