Rekommendation av glassmaskin sökes

GLC

Well-known member
När jag gör min kaffeglass så värmer jag på 2,5dl fet mjölk och 15g färskt kaffe (senast maldes t.ex Harrar) och låter dom mötas i presskannan i 5 minuter.
Under tiden vispades 5 stora ekologiska äggulor tillsammans med 30g florsocker fluffigt vitt. När kaffemjölken kallnat efter en stund i frysen så fick den sällskap av 3dl vispgrädde i en bunke och denna mix vispades krämig och vändes ner i äggflour-vispet och därefter i glassmaskinen.
Att resultatet blev försvinnande gott behöver man nog knappast säga. Glassen tog helt enkelt slut innan jag provsmakat klart. :D

Jag har kört olika kaffeglassrecept men detta där man brygger mjölkkaffe är det bästa i mitt tycke.

Igår var det lakrisglass och ikväll var det den efterlängtade limoncelloglassens tur. Helt klart en av topp 3 på min lista. Tyvärr slank det ner några centiliter förmycket i smeten så det blev en lite väl tydlig alkoholsmak.

Ha de´

/AA

Ahh, kaffeglass, måste provas. Är det någon annan som har något kaffeglassrecept att rekommendera? Eller har du, AA, förbättrat receptet?

Eget påhitt eller känt recept? Min pappaledighet har gjort mycket för sockersuget, det bakas flera gånger i veckan, äggulor till glassen och dagen efter blir det äggvitorna till maränger :)
 

Gholam

Well-known member
Nu kostar simacen bara 2200:- ifall någon är intresserad (har just beställt en)!!
 

Gholam

Well-known member
Jisses vilket monster!!! Maskinen kom igår och vi stod häpna över vilken storlek den hade! Det var ingen som varnade om det...
 

attis

Well-known member
Har eventuellt en äldre Gaggia gelatiera på g. Andra inlägget i denna tråd avrådde "AA" tror jag det var från den. Är det någon annan som har en och kan ge ett utlåtande?
Snabba svar uppskattas, auktion går ut imorgon :)

Nya verkar de gå loss på 4 lök, vad kan vara rimligt pris för en från 90-talet (skulle jag gissa)?

Glömde att delge favoritreceptet, som fungerar utmärkt utan maskin (och utan omrörning i frysen).
3 ägg
2½ dl grädde
1 dl floursocker
smaksättning

Skilj vita och gula i varsin bunke
Vispa vitan till ett fast skum
vispa sedan grädden till ganska fast konsistens i ytterligare en bunke
sikta ner floursocker i skålen med gulan och vispa den fluffig, rör ner smaksättning
rör ner grädden och sist rör ner äggvitan.
Häll över i förfryst skål och in i frysen.
Blir ungefär samma konsistens som köpeglass, fast många ggr godare :)
 
Senast ändrad:

Gholam

Well-known member
Olof, du kommer inte att bli besviken!
Jag är mycket nöjd med maskinen och det enda jag kan klaga på är att skålen är i minsta laget. Det blir ca 1 liter färdig glass och man vill gärna haft en sked till när det är slut på tallriken.... :D
Detta löses enkelt genom att göra en sats till...

Mitt senaste "glassbak" var i helgen och då blev det kolaglass.
Normalt sett är jag inte så förtjust i supersött godis/glass men detta receptet var grymt smarrigt!
Du hittar det här:
http://matalskaren.blogspot.com/2006/11/kolaglass-med-kanderade-valntter.html

Jag kanderade i stekpannan istället och hade hälften valnötter och hälften hasselnötter. Sen drog jag ner på sockret till 80g istället för 130g och då smälte jag allt socker i kastrullen.

Lycka till och glöm inte att dela med dig av recept när du hittar nåt smarrigt!

/AA

Ps. Riktiga män väger tresiffrigt

Jag provade den här igår och den var förstås riktigt riktigt gott men måste tyvärr ändå räknas som andra misslyckandet på raken för konsistensen blev inte vad det skulle. Första gången blev det annanasglass som efter 30 min (enl recept) inte var tillräckligt fast. Men till andra försöket lät jag det gå tills det såg bra ut, och det gjorde det, i bunken men inte när jag serverade det. Det blev rinnigt väldigt fort.
Kan det ha att göra med att jag använder enbart laktosfria produkter? Laktrosfritt grädde blir ju inte riktigt lika fast som vanligt grädde när man vispar det...
 

Videoten

Well-known member
Det fick bli en billigare frysklampsalternativ, Philips HR2304. Frugan fick lite för mycket att säga till om.
Så nu har jag vispat ihop gräddglass från recept av Jan Hedh
Tillhörande maränger står och torkar i ugnen.
Blir att avnjutas imorgon.
 

Videoten

Well-known member
Blev en kort sejour med Philipsen, den skar efter 1,5 dagar.
Nu är den tillbakalämnad så då får det lov att bli en bättre maskin.
 

GLC

Well-known member
Jag har haft Philipsen förut, vilket jag tyckt fungerat bra, även om den gör ganska lite glass. Nu har jag istället den från Krups som det går att göra lite mer i. Det är inget frysblock som på Philipsen, istället är själva skålen frysbar. Tar mer plats i frysen men mindre i köksskåpet kan man säga.

Jag tycker iaf att Krups har en bättre glassmaskin är Philips.
 
Topp