Kaffegalningen
Brewtal kaffenörd
Så har man då skaffat sig en... jag menar... jag och frugan fick en glassmaskin av tomten i julklapp.
Det blev en Nemox Gelato Gelatissimo, med 1,7 liters kapacitet/skål.
Något förundrad är jag över hur de mäter volymen på själva glassbyttan... Den rymmer nämligen 1,7 liter om jag fyller den ända upp till kanten. Och då är ju håler som går ner till de där armarna som ska blanda om glassen flera centimeter NEDANFÖR ovankanten på byttan. Och i instruktionsboken skriver de att man inte ska fylla till mer än hälften, för att glassen ökar i volym när den fryses in och blandas om.
Så hur F-N kan de då säga att det är en glassmaskin med 1,7 liters kapacitet? Världen är full av idioter.:angry:
Nåväl, en bok om glass köpte... jag menar fick vi också. "Glass - Passion", av Jan Hedh och överdådigt illustrerad av Klas Andersson.http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9151851059
En riktigt bra bok, med massor av glassrecept och till och med en del förrätter och desserter, liksom information om glasshistoria, info om glass, chokladteknik, sockerarbeten och sockerkokning. Way cool.
Recepten i den här boken är definitivt mer avancedrade än övriga recept jag hittat på internet (som jag bl.a. har länkat till från den här tråden). Men mer avancerade recept bör ge bättre resultat, särskilt när de kommer från en mycket kunnig glassgubbe! Det låter som min melodi!
Det blev en Nemox Gelato Gelatissimo, med 1,7 liters kapacitet/skål.
Något förundrad är jag över hur de mäter volymen på själva glassbyttan... Den rymmer nämligen 1,7 liter om jag fyller den ända upp till kanten. Och då är ju håler som går ner till de där armarna som ska blanda om glassen flera centimeter NEDANFÖR ovankanten på byttan. Och i instruktionsboken skriver de att man inte ska fylla till mer än hälften, för att glassen ökar i volym när den fryses in och blandas om.
Så hur F-N kan de då säga att det är en glassmaskin med 1,7 liters kapacitet? Världen är full av idioter.:angry:
Nåväl, en bok om glass köpte... jag menar fick vi också. "Glass - Passion", av Jan Hedh och överdådigt illustrerad av Klas Andersson.http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9151851059
En riktigt bra bok, med massor av glassrecept och till och med en del förrätter och desserter, liksom information om glasshistoria, info om glass, chokladteknik, sockerarbeten och sockerkokning. Way cool.
Recepten i den här boken är definitivt mer avancedrade än övriga recept jag hittat på internet (som jag bl.a. har länkat till från den här tråden). Men mer avancerade recept bör ge bättre resultat, särskilt när de kommer från en mycket kunnig glassgubbe! Det låter som min melodi!