plind
Well-known member
Vilken är den ideala ration mellan kaffe o vatten vid manuell pouroverbryggning?
Jag har hittat några bra instruktioner men det framgår sällan om mängden vatten avser den mängd som hälls på eller mängd slutprodukt i koppen.
En siffra som ofta nämns är 1 del kaffe till 17 delar vatten. Om jag då t.ex. tar 20g kaffe så skulle det bli 340g vatten.
Frågan är då om det är 340g tillsatt vatten eller 340g färdigt kaffe som menas? Ska det vara 340g färdigt kaffe så krävs nog runt 400g tillsatt vatten...
Jag har hittat några bra instruktioner men det framgår sällan om mängden vatten avser den mängd som hälls på eller mängd slutprodukt i koppen.
En siffra som ofta nämns är 1 del kaffe till 17 delar vatten. Om jag då t.ex. tar 20g kaffe så skulle det bli 340g vatten.
Frågan är då om det är 340g tillsatt vatten eller 340g färdigt kaffe som menas? Ska det vara 340g färdigt kaffe så krävs nog runt 400g tillsatt vatten...