Rancilio Silvia Pro X - eller någon annan?


Jonken

Well-known member
Någonstans runt 10 bar sägs s.k. "secondary compression" ske, dvs. att pucken plötsligt ger markant högre motstånd. Det leder både till mer kanalisering och lägre flöde, vilket är anledningen till att lite lägre tryck brukar rekommenderas. En fjäderdriven maskin har högt flöde till att börja med, så det är mycket att ta hänsyn till, men t.ex. för ristretto är det inte ovanligt att en del förespråkar högt tryck.

I fallet för LSM har jag förstått det som att det ska kunna tämja syra i ljusrostat kaffe.

Det kan vara så att det blir lite svårare att kontrollera trycket med paddeln när man sänkt trycket vid pumpen, det och tradition kan vara anledningar till att den kom så från fabrik.
 

Forumstatistik

Trådar
14,100
Inlägg
151,241
Medlemmar
18,892
Senaste medlemmen
Vispen74
Topp