jag kör temp surfning idag, flödar ut vatten tills den börjar lysa för värmning, sen brygger jag espresson direkt när lampa slocknar, bör ge hyfsat korrekt resultat eller hur kan man göra det mer exakt?Ett sånt test säger väldigt lite - vattnet svalnar på väg till koppen. Du behöver i stort sett specialverktyg för att mäta bryggvattnet.
Normalt är låg temperatur inte problemet med en omodifierad Silvia utan snarare att den går upp en bra bit över kokpunkten för att sen visserligen dala ner lite för lågt innan termostaten slår på igen.
Om du brygger ungefär 45s efter den indikerar redo bör det spotta ånga ur gruppen. I normalfallet låter man maskinen stå på en halvtimme först..
PID är nästan ett måste med Silvian om du inte vill lära dig halvkomplicerad temperatursurfning.
Nästan, men då bör det vara för hett. Här ser du en komplicerad metod: https://www.swisswuff.ch/wordpress/?p=385 med förklaringar..du menar jag bör vänta 45 sekunder efter att lampan slocknar och sen brygga kaffen?
Det är endast https://diy-efi.co.uk/product-category/gaggiuino ochTrisse varifrån köpte du ditt gagguino kit?
Vad är det för maskin du har? Om det är en Silvia behöver man lite extra rördelar och annat utöver kittet. Då kan man lika gärna ta alla delar förutom PCB från Ali.Tack för svar. Tänkte nog köpa från peak. Om jag får lite tid över någon gång så man kan greja