Ni har säkert inte missat Råd och Röns test av kaffebryggare där Biltemas kaffebryggare för 199 kr fick toppbetyg!
Enligt Råd & Rön gick testet till så här:
Kaffet från varje maskin har testats blint av en expertpanel på åtta personer. I labbet har vi mätt kaffetemperaturen direkt efter bryggning av en full kanna samt efter varmhållning i 15 respektive 30 minuter. En bra temperatur för bryggkaffe är runt 85 grader. Samma procedur har upprepats efter bryggning av minsta möjliga mängd kaffe i varje maskin. Vi har också mätt tiden det tar att brygga en full kanna respektive minsta mängd kaffe. Betyget är baserat på antalet koppar man kan brygga vid max respektive minsta bryggmängd för att kunna jämföra olika modeller.
Tre experter har bedömt hur lätt- hanterliga maskinerna är i olika moment som att förbereda en bryggning och att rengöra maskinen. Vi har också mätt energiförbrukning vid bryggning av full kanna och minsta antal koppar, varmhållning samt standby.
Delbetygen avrundas och anges på en 9-gradig skala. Det samlade betyget anges på en 100-gradig skala, där vi har viktat delbetygen så här:
Kaffesmak: 30%
Hanterbarhet: 30%
Bryggning: 30%
Energiförbrukning: 10%
De har använt "vanlig svensk standardsort av kaffe" men vi vet inte så mycket mer än så. Intressant är till exempel att deras expertpanel har gett samtliga kaffebryggare betyget 8 eller 9 på smak där 9 är högsta betyg.
Bäst i test kaffebryggare – Råd & Rön utser bästa kaffebryggaren
Råd & Rön har testat 21 kaffebryggare. Läs vårt test så vet du vilken kaffebryggare som brygger godast kaffe!
www.radron.se
Enligt Råd & Rön gick testet till så här:
Kaffet från varje maskin har testats blint av en expertpanel på åtta personer. I labbet har vi mätt kaffetemperaturen direkt efter bryggning av en full kanna samt efter varmhållning i 15 respektive 30 minuter. En bra temperatur för bryggkaffe är runt 85 grader. Samma procedur har upprepats efter bryggning av minsta möjliga mängd kaffe i varje maskin. Vi har också mätt tiden det tar att brygga en full kanna respektive minsta mängd kaffe. Betyget är baserat på antalet koppar man kan brygga vid max respektive minsta bryggmängd för att kunna jämföra olika modeller.
Tre experter har bedömt hur lätt- hanterliga maskinerna är i olika moment som att förbereda en bryggning och att rengöra maskinen. Vi har också mätt energiförbrukning vid bryggning av full kanna och minsta antal koppar, varmhållning samt standby.
Delbetygen avrundas och anges på en 9-gradig skala. Det samlade betyget anges på en 100-gradig skala, där vi har viktat delbetygen så här:
Kaffesmak: 30%
Hanterbarhet: 30%
Bryggning: 30%
Energiförbrukning: 10%
De har använt "vanlig svensk standardsort av kaffe" men vi vet inte så mycket mer än så. Intressant är till exempel att deras expertpanel har gett samtliga kaffebryggare betyget 8 eller 9 på smak där 9 är högsta betyg.