Nybörjarfrågor rostning...

hrbrun

Well-known member
Varmluftsugnar har sällan särskilt hög lufthastighet, så det är inte något problem med flygande silverskal. I alla fall inte hemma hos mig. Varmluft och proffsplåt (perforerade) är en bra början för rostning hemma.
 

Gholam

Well-known member
Ett billigt alternativ till proffsplåt, är Clas Ohlsons grillkorg på ett vanligt galler.
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=74910972
Använder jag med gott resultat.
Jag kör alltid direkt på en vanlig ungsplåt och rör om med en träslev då och då. Blir det inte jobbigare med galler? Kan man röra om lika lätt? Eller man kanske inte behöver röra om lika mycket, speciellt när man kör med varmluft. Intressant med dammsugare...
 

peterparnes

Well-known member
Jag rör oftast bara en eller två gånger. Det är en liten korg i något non-stick-plastmaterial som bönorna ligger i som i sin tur ligger på ett galler. Jag har också kört helt utan omrörning och utan att öppna luckan men jag upptäckte att min ugn läckte lite på höger sida vid luckan.
 

orvadet

Well-known member
Ah! Nej, ingen varmluft. Sista och enda gången jag körde med varmluft slutade med "de flygande hornen" och jag fick stå och borsta bort skalen från fläktgallret...

Ok, tänkte väl det, har ni inga bekymmer med ojämnt rostade bönor utan varmluft? Ahh ni rör om lite då och då.
Måste säga att man lär sig en hel del på det här forumet.
 

Forumstatistik

Trådar
14,938
Inlägg
157,770
Medlemmar
19,553
Senaste medlemmen
ludvigrn
Topp