Nybörjare med Gaggia Classic Pro

Jan Erik Silverschnitzel

Well-known member
Hej kaffevänner!

Har nyss skaffat en Gaggia Classic Pro efter att den Delonghi jag införskaffade för att ersätta en Nespresso inte höll måttet.

Jag fick tipset här på forumet att köpa en Eureka Mignon Specialita och jag är nära att slå till men jag blev lite osäker efter att ha kollat recensioner där man klagar på att bönhållaren är plastig och känns billig samt att hållaren för portafilter inte är stabil. Kanske småsaker men efter att ha läst runt lite verkar folk gilla även Niche Zero, Zette ( verkar högljudd) m.m.

Är den bättre eller bör jag satsa på Eureka trots allt? Budget för kvarn är max 5tusen kronor, helst 3-4.

Vilka tillbehör såsom tamper är nödvändiga för Gaggian enligt er?

Det här med 9 bar mod som jag läst lite om, är det nödvändigt eller kan man skita i det?

Tack!
 

Jonken

Well-known member
Niche Zero är den smidigaste kvarnen jag känner till om man vill byta bönor eller inställning ofta. Den är prisvärd, men ändå en bra bit över budgeten och säljer slut snabbt så man får ligga i för att få tag på en.

Det finns massor av trevliga eller hjälpsamma tillbehör, men inte ens tamper är strikt nödvändigt (dock rekommenderat). En sån här https://www.amazon.se/Sonline-distributör-dubbelhuvud-manipulör-justerbar/dp/B08MKL3FX9/ kan underlätta att få den biten rätt. Rengöringsmedel och borste är något du behöver. Visst kan det vara trevligt att sänka trycket, det blir lättare att lyckas då.
 

basiecally

Well-known member
Köpte via Bohnendealer i Tyskland men han säljer i sin tur via Probarista i Belgien som är generalimportör till EU. Har bara en Isomac Prof Inox att jämföra med och jmf med den är den klart tystare. Men en ”tyst” kvarn tror jag inte finns. Går att föra ett samtal i köket medan den går iaf.
 

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,721
Medlemmar
19,364
Senaste medlemmen
Knivmackan
Topp