Efter nästan 10 år med Gaggia Classic är det dags att gå vidare.
Har kollat in tre maskiner i olika prisnivåer men kan inte riktigt bestämma mig. Hoppas på input från er.
NS Oscar ligger bra i pris, verkar lättskött och har fått ganska bra recensioner. Men flushandet och vattendanser avskräcker, likaså att maskinen behöver assistans vid start (öppna ångröret) och sålunda inte kan bli startklar med timer.
Den nya versionen av Izzo Vivi, dvs den med PID, är snyggare, dyrare och kanske bättre än Oscar - slipper man flusha den pga PID?
Duetton, slutligen, verkar ha allt och kostar därefter. Känns nästan overkill med mina volymer: på vardagar handlar det om 2-3 cappu på morgonen och 2-3 espresso på kvällen. Helgerna drar lite mer, speciellt då man har gäster.
Nu till mina frågor:
Hur omständligt är det att flusha Oscar?
Stämmer det att den inte går att värma upp utan handpåläggning?
Är Vivi med PID enklare att använda än den utan PID? Slipper man flushandet?
Ska man låta Duetton vara på (med ångkokaren avslagen) när man går till jobbet, eller ska man kallstarta den två gånger om dagen?
Kan man kalka av alla tre själv?
Vilken ska jag välja?
/M
Har kollat in tre maskiner i olika prisnivåer men kan inte riktigt bestämma mig. Hoppas på input från er.
NS Oscar ligger bra i pris, verkar lättskött och har fått ganska bra recensioner. Men flushandet och vattendanser avskräcker, likaså att maskinen behöver assistans vid start (öppna ångröret) och sålunda inte kan bli startklar med timer.
Den nya versionen av Izzo Vivi, dvs den med PID, är snyggare, dyrare och kanske bättre än Oscar - slipper man flusha den pga PID?
Duetton, slutligen, verkar ha allt och kostar därefter. Känns nästan overkill med mina volymer: på vardagar handlar det om 2-3 cappu på morgonen och 2-3 espresso på kvällen. Helgerna drar lite mer, speciellt då man har gäster.
Nu till mina frågor:
Hur omständligt är det att flusha Oscar?
Stämmer det att den inte går att värma upp utan handpåläggning?
Är Vivi med PID enklare att använda än den utan PID? Slipper man flushandet?
Ska man låta Duetton vara på (med ångkokaren avslagen) när man går till jobbet, eller ska man kallstarta den två gånger om dagen?
Kan man kalka av alla tre själv?
Vilken ska jag välja?
/M