GLC
Well-known member
Hej!
Har läst många många av trådarna här samt gått igenom home-barista.com ganska grundligt. Mitt problem är att jag inte får någon bra crema.
Saker jag gör som jag tror ska förbättra creman är:
1. 7-8 gram kaffe.
2. Värmt upp maskinen ordentligt.
3. Tampat hårt. (här behövs säkert mer träning)
4. Förvärmt koppen.
Min crema blir lite ljusfläckig men framför allt lite bubblig. Har ingen bild på det så jag fick googla 8)
Tänk er denna men med ljusa fläckar och lite större bubblor:
Dessutom antar jag även att med en bättre crema blir det lättare att hälla latte art, då min mjölkskumning börjar bli ganska bra, får iaf till mikroskum.
Tacksam för alla funderingar ni kan tänkas ha ang detta.
Har läst många många av trådarna här samt gått igenom home-barista.com ganska grundligt. Mitt problem är att jag inte får någon bra crema.
Saker jag gör som jag tror ska förbättra creman är:
1. 7-8 gram kaffe.
2. Värmt upp maskinen ordentligt.
3. Tampat hårt. (här behövs säkert mer träning)
4. Förvärmt koppen.
Min crema blir lite ljusfläckig men framför allt lite bubblig. Har ingen bild på det så jag fick googla 8)
Tänk er denna men med ljusa fläckar och lite större bubblor:
Dessutom antar jag även att med en bättre crema blir det lättare att hälla latte art, då min mjölkskumning börjar bli ganska bra, får iaf till mikroskum.
Tacksam för alla funderingar ni kan tänkas ha ang detta.