fotogenicco
Well-known member
Hej! Tänkte höra med er här på forumet, jag har köpt en begagnad C.M.A Pratic heter den, en två-gruppare som har stått i säkert 8 månader, och jag upplever en bismak på kaffet.
Jag har regenerat vattenfiltret med 0,5 kg grovt salt, samt backflushade bägge grupperna med medel, spolade även igenom tanken flera ggr, både genom grupper, samt igenom vattenmunstycket då jag hade en missfärgning på vattnet därifrån men inte på grupperna, men nu efter mkt spolning är missfärgningen borta.
MEN! jag får fortfarande en bismak på kaffet, vad kan detta bero på, är det bara att backflusha med medel gång på gång?
Jag skruvade loss spridarfiltret och la i ett bad med rengöringsmedel i varmt vatten, sedan tog jag en espressomaskinstandborste och gnuggade, jag antar att spr.filtret är i mässing och färgen på dess baksida var liksom grönbrun (mörk), är det normalt? iallafall själva löddret som uppstod när jag gnuggade färgades en aning så lite släppte ju.
Gjorde även 3 till backflushningar med medel efter detta och fortfarande bismak.
Jag har nu köpt citronsyra, men hur ska jag använda den, ska jag skruva loss spr.filtren och lägga dessa i sådan lösning?
Har nu druckit mig helt blind på espresso och vet inte riktigt hur det ska smaka längre, men en tanke är att eventuellt bismaken är borta på espresson, men när ja skummat mjölken och tillsatt den så uppstår den! Är detta möjligt och hur gör man rent komponenterna som har med skumningen att göra??
Oj, blev ett långt brev detta, men hoppas ni orkat läsa hela vägen hit för att sedan kunna ge mig lite guidning!
Tack på förhand!
Mvh Nicholas
Jag har regenerat vattenfiltret med 0,5 kg grovt salt, samt backflushade bägge grupperna med medel, spolade även igenom tanken flera ggr, både genom grupper, samt igenom vattenmunstycket då jag hade en missfärgning på vattnet därifrån men inte på grupperna, men nu efter mkt spolning är missfärgningen borta.
MEN! jag får fortfarande en bismak på kaffet, vad kan detta bero på, är det bara att backflusha med medel gång på gång?
Jag skruvade loss spridarfiltret och la i ett bad med rengöringsmedel i varmt vatten, sedan tog jag en espressomaskinstandborste och gnuggade, jag antar att spr.filtret är i mässing och färgen på dess baksida var liksom grönbrun (mörk), är det normalt? iallafall själva löddret som uppstod när jag gnuggade färgades en aning så lite släppte ju.
Gjorde även 3 till backflushningar med medel efter detta och fortfarande bismak.
Jag har nu köpt citronsyra, men hur ska jag använda den, ska jag skruva loss spr.filtren och lägga dessa i sådan lösning?
Har nu druckit mig helt blind på espresso och vet inte riktigt hur det ska smaka längre, men en tanke är att eventuellt bismaken är borta på espresson, men när ja skummat mjölken och tillsatt den så uppstår den! Är detta möjligt och hur gör man rent komponenterna som har med skumningen att göra??
Oj, blev ett långt brev detta, men hoppas ni orkat läsa hela vägen hit för att sedan kunna ge mig lite guidning!
Tack på förhand!
Mvh Nicholas