theseal
Kaffeterroristen
Söndagen den 8/11 var rk hemma hos PF013 och plojjade loss med hans rost.
Genom generösa donatorer från Bergstrands Kafferosteri och da Matteo hade vi möjlighet att rosta följande:
Ok här kommer lite dokumentation vi borde ha haft
Från Bergstrands Kafferosteri:
S= Santos - pärlbönor, söta och med en viss chokladton oftast helt utan syrlighet. Efter skörden som pågår under april – september torkas kaffebären på stora platåer. När frukten torkat maler man bort skalen och sorterar kaffet.
C=Colombia - Just er böna kommer från den mindre skörden (mitaca) under oktober – november. Växer på den nordöstra delen av Colombia. Kaffebären skördas och skiljs fruktköttet från bönorna sedan tvättas bönorna i behållare med vatten varefter de torkas innan de sorteras och klassificeras.
Det som karaktäriserar detta kaffe är en behaglig syrlighet, bra body, viss smörig smak och nötiga toner.
K=Kalossi - från Sulwesi på i Indonesien. Kaffet skördas av Makassarfolket och bereds i princip på den torra metoden. De mogna bären rensas från fruktköttet innan de torkas och man skiljer ut kaffebönorna, vilket ger mindre syra.
Från da Matteo:
El Borbollón, El Salvador
Smakprofil: Fyllig, djupt bärig och söt, krämig och balanserad.
Arabicatyp: Röd Bourbon
Familjen Alvarez har odlat kaffe i El Salvador i över 100 år. Deras gård El Borbollón är belägen i de frodiga kullarna i Santa Ana, där den vulkaniska jorden och det milda klimatet ger ett idealiskt förhållande för kaffeodling.
Kaffet plockas för hand av utvalda plockare som har fått träning och utbildning och bara plockar de mogna bären. Familjen är ett stort stöd för det lokala samhället och erbjuder skola för barn mellan 5 och 15 år, och gratis sjukvård för sina anställda.
Här i tråden tänkte jag att vi kunde posta våra belnds (eller singlar) och dess smakupplevelser.
Genom generösa donatorer från Bergstrands Kafferosteri och da Matteo hade vi möjlighet att rosta följande:
Ok här kommer lite dokumentation vi borde ha haft
Från Bergstrands Kafferosteri:
S= Santos - pärlbönor, söta och med en viss chokladton oftast helt utan syrlighet. Efter skörden som pågår under april – september torkas kaffebären på stora platåer. När frukten torkat maler man bort skalen och sorterar kaffet.
C=Colombia - Just er böna kommer från den mindre skörden (mitaca) under oktober – november. Växer på den nordöstra delen av Colombia. Kaffebären skördas och skiljs fruktköttet från bönorna sedan tvättas bönorna i behållare med vatten varefter de torkas innan de sorteras och klassificeras.
Det som karaktäriserar detta kaffe är en behaglig syrlighet, bra body, viss smörig smak och nötiga toner.
K=Kalossi - från Sulwesi på i Indonesien. Kaffet skördas av Makassarfolket och bereds i princip på den torra metoden. De mogna bären rensas från fruktköttet innan de torkas och man skiljer ut kaffebönorna, vilket ger mindre syra.
Från da Matteo:
El Borbollón, El Salvador
Smakprofil: Fyllig, djupt bärig och söt, krämig och balanserad.
Arabicatyp: Röd Bourbon
Familjen Alvarez har odlat kaffe i El Salvador i över 100 år. Deras gård El Borbollón är belägen i de frodiga kullarna i Santa Ana, där den vulkaniska jorden och det milda klimatet ger ett idealiskt förhållande för kaffeodling.
Kaffet plockas för hand av utvalda plockare som har fått träning och utbildning och bara plockar de mogna bären. Familjen är ett stort stöd för det lokala samhället och erbjuder skola för barn mellan 5 och 15 år, och gratis sjukvård för sina anställda.
Här i tråden tänkte jag att vi kunde posta våra belnds (eller singlar) och dess smakupplevelser.