niad
Well-known member
Ramlade över detta på nätet. Skall vara en norrbottnisk delikatess stod det. Hittade andra recept där osten skall vara i ugn innan den är klar. Någon som provat?
--
Kaffeost
3 l standardmjölk
3 dl grädde
som värms till 37° i en kastrull (helst rostfri)
Tillsätt därefter 3 tsk ostlöpe (finns på Apoteket)
Rör om och låt stå minst en halvtimme, till dess att massan ystat sig eller till dess att man kunde skära i den med en sked, men att den fortfarande är formbar. Ta upp ostmassan med hålslev och lägg i ostform eller hålslag.
Låt all vassle rinna av. Osten är klar att njutas!
Kaffeosten skärs i bitar och läggs i en kaffekopp. Häll över hett kaffe, låt osten ta smak av kaffet,
ät med kaffesked och njut!
--
--
Kaffeost
3 l standardmjölk
3 dl grädde
som värms till 37° i en kastrull (helst rostfri)
Tillsätt därefter 3 tsk ostlöpe (finns på Apoteket)
Rör om och låt stå minst en halvtimme, till dess att massan ystat sig eller till dess att man kunde skära i den med en sked, men att den fortfarande är formbar. Ta upp ostmassan med hålslev och lägg i ostform eller hålslag.
Låt all vassle rinna av. Osten är klar att njutas!
Kaffeosten skärs i bitar och läggs i en kaffekopp. Häll över hett kaffe, låt osten ta smak av kaffet,
ät med kaffesked och njut!
--