En enda bild hann jag med, på den där 5 estate-koppen som faktiskt blev lyckad efter tre försök. Heja Nikon!
(bilden är klickbar). Fin motta blev det till sist, när väl malning och tampning satt. Den ljusa plippen i mitten var en stor bubbla som jag tog sönder. Tror inte att den här koppen var överextraherad. Finns även förevigad i bildalbumet.
En lite kort recension om Kaffemaskinträffen.
Ni som av olika svepskäl inte var där (typ: Jag bor i en annan del av landet) missade en fantastisk tillställning.
Förutom maskiner, maskiner, maskiner och maskiner var det också mycket prat om kaffe, bönor, kvarnar, maskiner.
Jag tror inte jag har smakat så mycket kaffe någon kväll. (Det slår dock inte Cheffalos och Molarins vandring i Linné)
Bönor som jag prövade var:
La Tazza d'oro
Moak Servito Blå
5 Estate Espresso
Mauro de Luxe (klar vinnare)
Kvarnar:
Anfim Best
Macap
Mazzer (Hur tyst är den?? Kvällens vinnare)
Maskiner:
Jag provade inte några Gaggia (förutom Achille) eller Isomac. (Varför prova knatteligan, när det finns VM?) EMC Cellini (Lite tråkig HX-maskin) BFC Perfetta (Ingen HX, men bra espresso. Men oj va söligt det blir när jag skall tömma den på ånga) BFC Junior Plus Levetta (Ett krutpaket. En HX som har det mesta. Här behöver man inte vänta) Gaggia Achille (Min första levamaskin. Cheffalo behövde 50 försök för att få fram något som liknade en kaffe. Jag behövde ett!)
Kannor:
Motta proffs (endast det bästa är gott nog)
Det svåraste var att hålla liv i skummet. Hur svårt är det inte att få en dubbelvåg i kannan? Här kommer krävas timmar av träning.
Summering: Detta kan varmt rekomenderas. Nästa steg borde vara en noggrann provsmakarkväll. Vi hyr Cheffalo som får agera barista och servera oss lite olika bönor.
Tack för en fin afton alla! Oerhört trevligt om än i senaste laget ör min del. Från och med nu skummar jag alltid mjölken innan jag gör kaffet. Dubbelvågen satt som en smäck i morse!
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.