Kaffemaskin skapar skummat kaffe, vad är fel? Rancilio Silvia


KalleJ89

New member
Har ett problem med min kaffemaskin, skummade mjölk tidigare idag, när jag sen är färdig med detta och stänger av mjölkskumning, låter maskinen värma upp sig igen och ska göra en espresso så kommer espresson som kommer ut vara lätt skummad och smakar inte alls bra (normalt sätt annars bra).

Vad kan detta bero på ?

Har en Rancilio silica
 

Jonken

Well-known member
Du behöver spola igenom vatten antingen genom gruppen eller ångröret så att det slutar komma ånga. Det enklaste är att istället brygga först, skumma sen.
 

Mayhem

Well-known member
skummade mjölk tidigare idag, när jag sen är färdig med detta och stänger av mjölkskumning, låter maskinen värma upp sig igen och ska göra en espresso
Låter som att du inte förstår hur maskinen fungerar.

Det enda som egentligen händer när du trycker på knappen för mjölkskumning är att en annan termostat kopplas in som stoppar vid en mycket högre temperatur. Ångan som kommer ut ur röret skapas av att temperaturen inuti kokaren då är en bit över 100 C (brukar vara runt 120 C).

Espresso vill du inte brygga mycket över 90 C. För att kunna brygga espresso med vettigt resultat måste du alltså vänta tills temperaturen gått ner i kokaren, inte värmas upp. Processen går att snabba upp genom att som föreslås ovan spola kallt vatten genom gruppen tills det slutar komma ånga.
 

Forumstatistik

Trådar
14,100
Inlägg
151,241
Medlemmar
18,892
Senaste medlemmen
Vispen74
Topp