Meh. Ett kronor per volym jämförelsepris är ju helt meningslöst när produkten inte är identisk.
Lysande exempel, den snor jag direktHåller helt med. En usel jämförelse. Lika dålig som att jämföra Euroshopperchoklad med Vahlrona och sen hävda att båda innehåller 40% kakao..
Vill bara understryka att så kallad "ledging" är helt ok om det sker under kontrollerade former, det blir faktiskt mer likartat resultat om man "ledgar" än om man gör det för hand varje gång. Därmed inte sagt att man på Espresso House när du gjorde det, faktiskt behöll kontrollen..De 2 senaste gångerna jag varit på Espresso House och beställt Cappucino så har "baristan" tagit en kanna, hällt i mjölk, kört ner ång-munstycket i kannan och sedan ställt kannan där, dragit på ångan och sedan gått och gjort andra saker medan mjölken fått stå där och klara sig själv tills han/hon blivit klar med det andra.
Jo, det är för billigt, men jag tror att det är en dörrlöppnare för kunden, och för att få folk att dricka single shots så är det en uppoffring man kan tänkas göra. Om du beställer en Long Black på en singel vet jag inte vad det kostar, men jag kan tänka mig att det då blir en "helt ny drink"...10spänn på coffice är ju för billigt?
"ledging" är helt ok om det sker under kontrollerade former
skämt åsido så tycker jag man borde ge dricks åt de bra baristorna istället, de etablerade microrosterierna och de stora kaffebarerna klarar sig bra och behöver inget stöd, men baristor jobbar för struntsummor och de som gör ett bra jobb borde premieras.