Hej!
Första posten efter långvarigt lurkande!
Har stor familj där vi alla uppskattar kaffedrycker baserat på dubbel espresso, som Cortado, Lattevarianter mfl.
Gärna med ett en extra shot i ibland.
Förutsättningar:
Vi är fem i familjen men är väl tre som oftast dricker samtidigt plus gäster av och till. Mest med skummad mjölk men vanlig dubbel espresso ibland. Coretto för mig!
Behöver därför en maskin som snabbt kan klara av många koppar efter varandra och även skumma och värma mjölk snabbt.
Har nyrenoverat kök med plats förberedd för maskin med 230V (kan fixa trefas om det är nödvändigt) och även automatisk vattenkoppling. Tänker mig timer för morgonkaffet.
Köper gärna begagnad proffsmaskin i eller runt Stockholm/Sörmland/Östergötland då jag har en bekant som kan serva den för mig bara man får tag i delar i Europa.
Vill ha ångrör men är osäker på om vi behöver mer än en grupp/station på maskinen?
Tänker att om den är snabb så kan vi klara oss med en grupp men vi har gott om
plats för något större maskin och det är ju trevligt att njuta av kaffet samtidigt istället för att vänta på maskinen.
Fast jag är sugen på en äldre Faema 61 jag sett, med tre grupper , även om det blir lite overkill.
Så jag kikar nu på begagnade maskiner med två grupper och de dyker ju upp titt som tätt för några tusenlappar och uppåt beroende på hur mycket man är villig att chansa på. För ca 5000-6000 kan man ju hitta en hygglig med två grupper.
Prioriterar alltså snabbhet för flera koppar med dubbel espresso samtidigt, eller i snabb följd, men försöker samtidigt hitta rätt avvägning mot ekonomi mm.
Känns ju onödigt att värma upp en tre-gruppsmaskin om vi klarar oss med en eller två grupper.
Utseende kommer i andra hand då vi har restaurangestetik i vårt kök. Men visst, en cool maskin är ju alltid cool!
Tar tacksamt emot tips på restaurang- eller cafémaskiner som är “lagom” för oss.
F
Första posten efter långvarigt lurkande!
Har stor familj där vi alla uppskattar kaffedrycker baserat på dubbel espresso, som Cortado, Lattevarianter mfl.
Gärna med ett en extra shot i ibland.
Förutsättningar:
Vi är fem i familjen men är väl tre som oftast dricker samtidigt plus gäster av och till. Mest med skummad mjölk men vanlig dubbel espresso ibland. Coretto för mig!
Behöver därför en maskin som snabbt kan klara av många koppar efter varandra och även skumma och värma mjölk snabbt.
Har nyrenoverat kök med plats förberedd för maskin med 230V (kan fixa trefas om det är nödvändigt) och även automatisk vattenkoppling. Tänker mig timer för morgonkaffet.
Köper gärna begagnad proffsmaskin i eller runt Stockholm/Sörmland/Östergötland då jag har en bekant som kan serva den för mig bara man får tag i delar i Europa.
Vill ha ångrör men är osäker på om vi behöver mer än en grupp/station på maskinen?
Tänker att om den är snabb så kan vi klara oss med en grupp men vi har gott om
plats för något större maskin och det är ju trevligt att njuta av kaffet samtidigt istället för att vänta på maskinen.
Fast jag är sugen på en äldre Faema 61 jag sett, med tre grupper , även om det blir lite overkill.
Så jag kikar nu på begagnade maskiner med två grupper och de dyker ju upp titt som tätt för några tusenlappar och uppåt beroende på hur mycket man är villig att chansa på. För ca 5000-6000 kan man ju hitta en hygglig med två grupper.
Prioriterar alltså snabbhet för flera koppar med dubbel espresso samtidigt, eller i snabb följd, men försöker samtidigt hitta rätt avvägning mot ekonomi mm.
Känns ju onödigt att värma upp en tre-gruppsmaskin om vi klarar oss med en eller två grupper.
Utseende kommer i andra hand då vi har restaurangestetik i vårt kök. Men visst, en cool maskin är ju alltid cool!
Tar tacksamt emot tips på restaurang- eller cafémaskiner som är “lagom” för oss.
F