Före jag skaffade min Silvia och Rocky så körde jag med kombinationen Krups och Isomac Inox. Krupsen gör ju som bekant det mesta fel, och Inoxen malde ungefär bryggkaffekorn på finaste läget. För grovt för Krupsen till och med. Nu står Krupsen oanvänd i sin skamvrå och Inoxen har tills idag stått hemma hos mamma som en nödlösning när jag åker hem på besök.
Nu när jag har varit hemma hos mamma över jul och nyår har jag experimenterat med en mokabryggare. Även till denna malde ju Inoxen för grovt, så jag tänkte att det kanske går att göra något åt det. Sagt och gjort så skruvade jag upp kvarnen för att se vad som hindrar mig från att vrida ner till finare lägen än noll. Till min förvåning var det busenkelt - en skruv. Efter att ha skruvat loss den och återmonterat kvarnen, kan jag vrida ner ett kvarts varv till - ungefär 15 hela steg. Det finaste jag nu vågar köra motsvarar den inställning jag använder för espresso på Rockyn. Det blir alltså bra!
Nu har jag således plockat hem min gamla Inox och ställt upp bredvid Silvian och Rockyn. Alla tre enheterna får, med någon centimeters marginal, plats på Ranciliobasen. I Rockyn ligger nu fortfarande Mauro Deluxe och i Inoxen ligger det Mauro Decaffeinato. Har precis insupit en av den sistnämnda sorten och konstaterat att det i mina mått blev lika bra resultat som om det vore malet med Rockyn.
Isomac Inox är nog inte så dum ändå.
* Plocka bort hoppern/bönhållare
* tag sedan bort plast skalan (båda sitter fast med friktion, utan skruvar).
* Om du sedan tittar på ringen som skalan satt på (dvs den som sitter fast i kvarnen) och som man vrider för att ändra malgrad så finns det nånstans på den en liten (typ ett par mm tror jag) skruv med insex huvud.
* skruva bort insexskruven, antingen helt eller flytta till ett annat hål om du vill ha kvar ett stopp.
I alla fall är det så jag minns det.. har inte min framför mig..
Vad är det för massa verktyg du har använt hne? Det var ju faktiskt just bara en insexnyckel som behövdes så krångligare än så är det ju inte.