Ja, du behöver förståss en perfekt espresso i grunden, annars blir det ju inte så gott ändå Hur mycket chokladsås de än häller i.
Jag brukar ta en trippel ungefär, ner över fyra-sex isbitar i mixern, ett par dl mjölk. Sen kör man tills isen tystnar. Gillar inte stora isbitar, i sånna fall riktigt stora, helt omixade. Ibland händer det att jag häller i lite chokladsyrup, men då måste det vara av bra märke, Chocolate Milano från Torani, t.ex.
Jag brukar hälla ca 4 isbitar i ett latteglas, fylla på med kall mjölk, i med lite vaniljsyrup och toppa med en dubbel espresso. Ser snyggt ut eftersom det skiktar sig. Rör dock om relativt snabbt eftersom isen annars smälter av det heta kaffet.
Vad roligt, tack för era tips, islatte är verkligen gott om det görs på rätt sätt. Det är verkligen inte gott när det är den här beska bittra smaken som man ibland får på stan :x
Jag brukar söta den dubbla espresson lite extra mycket innan jag häller den i mixern. Typ 1 tsk råsocker som får smälta ordentligt. Därefter skickar jag ner isbitar och röd mjölk efter behag (som han sa, Melker). Kör tills isen är mosad och slå upp i högt glas med fot.
Jag tar ett halvt glas med krossad is, skickar ner en espresso, toppar med 1,5 dl standard mjölk, smaksätter med Torani Vanilj, eller Milano chokladen efter smak, brukar bli 5 små teskedar.
Brukar göra islatten lite mindre för att jag skall kunna dricka flera med olika smak
Skall avnjutas på poolkanten under parasollen, eller framför hifin med Eros eller Laura Pausini.
1. Häll is och mjölk i mixer.
2. Gör en espresso och lägg i basilika och socker i den koppen s.a. basilikan drar i kaffets värme.
3. Gör andra espresson under tiden.
4. Blanda i allt i mixern och kör på max för att slå sönder basilika och is.
Dessa varma dagar är det ju ett måste med Islatte, svängde ihop en igår utifrån jb:s recept (använde dock Torani Chocolate Milano istället) och mums vad gött det blev, det var nära att jag fixade till en i en termos i morse oxå.
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.