Krille 73
Active member
Tjänare där ute.
Jag som är nybörjare med min favoritdryck ESPRESSO har kommit på det besvälliga med att få till en espresso som är lika god som på mitt favorit ställe Kaffemaskinen i Göteborg. Varje gång jag har vägarna förbi eller tar mig vägarna förbi så åker jag mer än gärna dit.
Mitt problem är de tre faktorer som man kan påverka vid en espressotillverkning
1. malningsgraden
2.Hur mycket man ska fylla i handtaget ( vanligtvis fyll upp och dra av med pekfingret )
3. Hur hårt trammpar folk.
Jag har hört allt från 10 kg till 22 kg .
Jag trammpar med 12 till 13 kg idag men det beror tydligen lite på vilket kaffe .
Så min fråga blir , _Hur hårt trammpar ni och till vilken böna?
Ha det och lev väl
Jag som är nybörjare med min favoritdryck ESPRESSO har kommit på det besvälliga med att få till en espresso som är lika god som på mitt favorit ställe Kaffemaskinen i Göteborg. Varje gång jag har vägarna förbi eller tar mig vägarna förbi så åker jag mer än gärna dit.
Mitt problem är de tre faktorer som man kan påverka vid en espressotillverkning
1. malningsgraden
2.Hur mycket man ska fylla i handtaget ( vanligtvis fyll upp och dra av med pekfingret )
3. Hur hårt trammpar folk.
Jag har hört allt från 10 kg till 22 kg .
Jag trammpar med 12 till 13 kg idag men det beror tydligen lite på vilket kaffe .
Så min fråga blir , _Hur hårt trammpar ni och till vilken böna?
Ha det och lev väl