L
lenderboy
Guest
Blir det inte massa kaffe liggande inuti och blir gammalt m.m?
Eller har jag missat något?
Eller har jag missat något?
Det blir gammalt om du maler mer än du behöver. Med dosering så maler man det man behöver och sedan fluffar ut det i portafiltret. Kaffet blir då mer klumpfritt än utan dosator då det först ramlar ner i dosatorn och sedan skyfflas runt för att sedan hamna i portafiltret.
Att det blir massa kaffe liggande inuti händer bara om man maler för mycket, men varför göra det? Det är nog mer bara något man tror sig hända då vissa restauranger etc verkar göra så för att inte mala direkt, varför nu någon skulle vilja göra så. Okunskap med andra ord. En bra dosator är kanonbra, även för hemmabruk.
Tycker det är väldigt smidigt med dosator dels för att kaffet blir klumpfritt, dels för att man inte måste stå och passa kvarnen när den maler.
I med en halv dl bönor och låt kvarnen köra tills man hör att den inte tuggar bönor längre. Klart att portioneras ut i filtret. Min Gaggia MDF samlar inte på sig några nämnvärda mängder kaffe. Kommer helst vilja ha en kvarn med dosator när jag uppgraderar så småningom.
Öppnade min Gaggia MDF för rengöring igår, upptäckte att det låg en hel del kaffe (motsvarande ett enkelskott) i ett litet utrymme mellan kvarnen och dosatorn. Och jag som alltid har trott att jag har kört med nymalet kaffe....