Hur förvärma koppen?

odd1963

New member
Ny på forumet <bugar>

Har sökt runt lite men inte hittat något om hur man förvärmer sin kopp på bästa sätt. (Om man inte har värmare på maskinen alltså).

Hur gör man enklast/säkrast? Vilken temperatur skall man ha?
 

Lars

Well-known member
Jag har i och för sig koppvärmare, men ibland kan man ju glömma att fylla på med koppar. Då brukar jag ta varmvatten från maskinen. Annars funkar micron.
 

arto

Well-known member
Spola ner vatten i koppen från maskinen. Se bara till att den återtar rätt temperatur när du väl ska extrahera kaffet.
 

Peter

Well-known member
Om jag bara gör kaffe till mig själv tar jag varmvattnet ur maskinen. Skall jag göra kaffe eller te till flera personer använder jag vattenkokaren.

Är riktigt många på besök fyller jag en (ren) diskho med varmt vatten (kranvatten + vattenkokaren) och låter koppar och glas ligga där tills de behövs.

Nästa maskin skall vara försedd med koppvärmare. :)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Bara jag som tycker att det blir snabbare dricktemperatur om man inte värmer kopparna?

Fast det var med redigt stora koppar... (dubbel espresso + mjölk i en lattekopp för en stor cappucino).

Har provat mig på "normala" cappucinos de senaste dagarna och hmmm, kanske man skulle värma de mindre kopparna? I de kallnar nog kaffet snabbare än i de stora. Hmmm... Intressant. :?:
 

arto

Well-known member
Jag tycker det är ett absolut no-no att extrahera ner en espresso i en ouppvärmd kopp.

Sådant som man bara ska få se där en espresso kostar 20+ spänn.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Jag körde med uppvärmda koppar tills för några veckor sedan. Men tyckte att man fick vänta rätt länge på en "behaglig" temperatur på sin nästan 3 dl cappu.

Haar kört med normala cappukoppar de senaste dagarana och jag tror att de kanske behöver uppvärmning. Tänkte på det igår kväll. Blev påmind av det nu när jag stötte på den här tråden. Ska slänga på koppar på apparaten och se hur det utvecklar sig.
 

arto

Well-known member
Hur varmt värmer du mjölken? Kanske kan sänka den tempen några grader?

För mig smakar en espresso extraherad i en kall kopp äckligt syrt. Häller jag mjölk på detta så kommer syran finnas kvar. Därför vill jag ha min cappuccino gjord i en varm kopp :)
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Ibland undrar jag om du är Kaffetokig, eller bara Tokig! :lol:
Skojar med dig! 70 är lite för varmt, försök håll dig under 65
 

arto

Well-known member
För att vara ärlig så vet jag inte riktigt hur varmt jag skummar min mjölk :?

Men jag brukar kunna dricka cappuccinon på direkten, så kan tänka mig att den är närmare 60 än 70.

Du får testa lite och prova vad som smakar bäst :)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Hmmm, OK. Kollade för säkerhets skull och det är mellan 65 och 70 jag har hållit mig (det är grön färg mellan 65 till 75 grader på min mjölktermometer...).

Cheff, jag ÄR tokig. ;) 8)
 

kaleii

Well-known member
Jag kör utan termometer själv, men tydligen så kan det vara värt att sluta när den står på typ 55, på grund av att termometern är lite långsammare. Om du håller kvar termometern i mjölken ett tag efter att du skummat färdigt så är sannolikheten stor att temperaturen stiger ytterligare 5-10 grader. Bara ett tips (som jag läste om för någon vecka sedan bara).

Jag ska nog köpa en termometer snart och testa själv :)
 

Forumstatistik

Trådar
14,680
Inlägg
155,799
Medlemmar
19,372
Senaste medlemmen
desoc
Topp