Hugin Coffea - Första titten

agne

Active member
Jag har köpt en Hugin Coffea och haft den ett tag nu och är nöjd med den. Den får absolut jobbet gjort och är helt klart värt sina 299kr eller om det var 199kr hmm...
 

Zalve

Well-known member
Nu så har även jag modifierat min Hugin,

Trodde det skulle räcka med att ta bort halva stopklacken, men inte.
Så ska man modifiera för att köra espresso, så ska HELA klacken bort.

Men nu blir 15gram och 24 sek -> 6cl helt ok espresso.
 

Dr G

Well-known member
Nu så har även jag modifierat min Hugin,

Trodde det skulle räcka med att ta bort halva stopklacken, men inte.
Så ska man modifiera för att köra espresso, så ska HELA klacken bort.

Men nu blir 15gram och 24 sek -> 6cl helt ok espresso.

Hur gör man för att ta bort stoppklacken?
 

Zalve

Well-known member
Se post # 48
Lite pyssel med att få bort skalet, men sen går det ganska lätt när man har hittat tekniken.
Jag provade att ta bort lite av klacken,, men Ta bort hela. Jag fick plocka isär den 2ggr, innan jag beslutatde mig för att ta bort HELA klacken.
 

at

Active member
Haj!

Jag har en fråga till er som har modiferat Coffean genom att ta bort "klacken":
Håller kvarnen fortfarande?

Köpte själv en förra veckan och är sugen på att modda...

Mvh
at
 

claesh1

Member
Funkar för espresso?

Jag köpte den idag, på Coop vid Västberga, för 249 kr. Hade inte läst den här tråden, snubblade över den, och tyckte den verkade vara ett fynd. Är hittills nöjd, känns rejäl och ett bra pris hur man än jämför. Innan hade jag bara en knivkvarn och en handjagad, för presskaffe eller mokka.

Nu är saken att jag inte har espressomaskin. Jag funderar på att köpa en, speciellt som jag nu har en hyfsat bra kvarn (?). Jag kan inte så mycket om konsten att göra espresso men av vad jag läser i denna tråd så blir det i praktiken ganska bra resultat även utan modifieringar - dock nämns det här och där att den huvudsakligen är bra som extrakvarn för bryggkaffe eller liknande. Vad är det som saknas? Jag får känslan att den nästan är "för bra för sitt pris", "det måste finnas en hake", och att en bra kvarn inte kan vara så billig?

Vad säger ni - är det poäng för mig att köpa espressomaskin att använda med denna kvarn?
Vad skulle ni rekommendera då?
 
C

crema

Guest
fick hem ett reklam blad från coop pris 259:- fram till 29/3 står inte vilken affär som det gäller kanske hela SE kanske GBG. så har man funderat så är det dax att slå till nu
 

JvD

Well-known member
Till alla Västeråsare som är sugna och har 259kr över så kan jag meddela att de har Coop forum en hög inne just nu. Av en rent slump var jag där och hittade denna lilla makapär. Har testat flera kvarnar och har nu kört en Kitchen Aid hemma för vanligt kaffe. Måste erkänna att för 259kr så är den ett kap, trots att det är ett "coop-märke", totalt ostajlad eller hajpad. Bara mycket pang för pengarna helt enkelt. Har inte hunnit hårdtestat den än men initialt är intrycket att det är mycket maskin för pengarna. Jag köpte för flera år sedan en Braun KMM30 för cirka 550kr som jag haft på jobbet men denna är mycket bättre än den. Tycker den ger likvärdig kvalitet på det malda kaffet som min Kitchen Aid-kvarn, kanske tom bättre.
 

Zalve

Well-known member
Lika på Coop i Halmstad,, Verkar vara nån drive
Om det är samma i Örebro, så ska jag köpa en och ställa undan,, Kan vara bra och ha :)
 

Boris

Well-known member
Var in på COOP i Söderhamn igår och köpte min tredje kvarn av denna modell. En har jag gett bort i present, en har jag på jobbet och en hemma. :D
 

PoPr

Active member
Jag köpte den idag, på Coop vid Västberga, för 249 kr. Hade inte läst den här tråden, snubblade över den, och tyckte den verkade vara ett fynd. Är hittills nöjd, känns rejäl och ett bra pris hur man än jämför. Innan hade jag bara en knivkvarn och en handjagad, för presskaffe eller mokka.

Nu är saken att jag inte har espressomaskin. Jag funderar på att köpa en, speciellt som jag nu har en hyfsat bra kvarn (?). Jag kan inte så mycket om konsten att göra espresso men av vad jag läser i denna tråd så blir det i praktiken ganska bra resultat även utan modifieringar - dock nämns det här och där att den huvudsakligen är bra som extrakvarn för bryggkaffe eller liknande. Vad är det som saknas? Jag får känslan att den nästan är "för bra för sitt pris", "det måste finnas en hake", och att en bra kvarn inte kan vara så billig?

Vad säger ni - är det poäng för mig att köpa espressomaskin att använda med denna kvarn?
Vad skulle ni rekommendera då?

Någon?
 

Large

Well-known member
Prova, vad har du att förlora ? Nästa steg upp är en kvarn för ca 2000:- . I sammanhanget är ju en chansning på 259:- bara ca 10% på nypriset av en juste kvarn. Bättre odds får man väl leta efter ?

Mycket hänger ju på vilken espressomaskin du skall köpa. Snackar vi Gaggia Classic/Baby eller Rancilio Silvia eller tom ännu dyrare maskiner så rekommenderas en riktigt bra kvarn. Pratar vi å andra sidan cremaenhancermaskiner så kan det fungera, iaf så länge man håller sig till bra färskt kaffe av god kvalitet och inte förväntar sig att kunna dra 45-sekunder- ristrettos.
 

claesh1

Member
Prova, vad har du att förlora ? Nästa steg upp är en kvarn för ca 2000:- . I sammanhanget är ju en chansning på 259:- bara ca 10% på nypriset av en juste kvarn. Bättre odds får man väl leta efter ?

Det stämmer iofs men med kvarnen redan köpt och utan espressomaskin blir resonemanget lite annorlunda. Då är det pengarna på espressomaskinen som man står "att förlora" om man köper en dyr med höga krav, om man inte vill tvingas uppgradera till en ny och dyr kvarn därtill. Dvs om espressomaskinen inte visar sig funka bra med denna kvarn. Låter kanske lite bakvänt men med kvarn fast utan espressomaskin resonerar jag så.

Nåväl, jag kan ju testmala med min kvarn och betrakta resultatet. Hur finmalt behöver det vara för att funka bra för espresso? Kan man avgöra det med blotta ögat eller något annat knep? Någon tumregel? Jag är total novis..
 

claesh1

Member
Nåväl, jag kan ju testmala med min kvarn och betrakta resultatet. Hur finmalt behöver det vara för att funka bra för espresso? Kan man avgöra det med blotta ögat eller något annat knep? Någon tumregel? Jag är total novis..

Måste bara följa upp med citat från inlägget som skapade tråden:
"det finaste läget gav ett kaffe som i min Silvia genererade en extraktion på godkända 23 sekunder (dryga 20 g i filterkorgen)"

Det är detta jag inte riktigt blir klok på - det låter i mina öron som det är en helt ok kvarn också för denna maskin? Ändå finns det vibbar av tveksamhet i den här tråden, som jag undrar över - är det för att jag missuppfattat vad den presterar : att det är en markant skillnad i malningsgrad, eller att kvaliteten på kvarnen gör att den inte kan leverera i längden, eller något annat?

Sorry för dessa nybörjarfrågor..
 

Forumstatistik

Trådar
14,965
Inlägg
157,901
Medlemmar
19,573
Senaste medlemmen
chrkleemann
Topp