Nu så har även jag modifierat min Hugin,
Trodde det skulle räcka med att ta bort halva stopklacken, men inte.
Så ska man modifiera för att köra espresso, så ska HELA klacken bort.
Men nu blir 15gram och 24 sek -> 6cl helt ok espresso.
Haj!
Jag har en fråga till er som har modiferat Coffean genom att ta bort "klacken":
Håller kvarnen fortfarande?
Köpte själv en förra veckan och är sugen på att modda...
Mvh
at
Jag köpte den idag, på Coop vid Västberga, för 249 kr. Hade inte läst den här tråden, snubblade över den, och tyckte den verkade vara ett fynd. Är hittills nöjd, känns rejäl och ett bra pris hur man än jämför. Innan hade jag bara en knivkvarn och en handjagad, för presskaffe eller mokka.
Nu är saken att jag inte har espressomaskin. Jag funderar på att köpa en, speciellt som jag nu har en hyfsat bra kvarn (?). Jag kan inte så mycket om konsten att göra espresso men av vad jag läser i denna tråd så blir det i praktiken ganska bra resultat även utan modifieringar - dock nämns det här och där att den huvudsakligen är bra som extrakvarn för bryggkaffe eller liknande. Vad är det som saknas? Jag får känslan att den nästan är "för bra för sitt pris", "det måste finnas en hake", och att en bra kvarn inte kan vara så billig?
Vad säger ni - är det poäng för mig att köpa espressomaskin att använda med denna kvarn?
Vad skulle ni rekommendera då?
Prova, vad har du att förlora ? Nästa steg upp är en kvarn för ca 2000:- . I sammanhanget är ju en chansning på 259:- bara ca 10% på nypriset av en juste kvarn. Bättre odds får man väl leta efter ?
Nåväl, jag kan ju testmala med min kvarn och betrakta resultatet. Hur finmalt behöver det vara för att funka bra för espresso? Kan man avgöra det med blotta ögat eller något annat knep? Någon tumregel? Jag är total novis..