moccaskurken
New member
Har besökt denna plats till och från under ett år eller så och tycker det verkar vara ett trevligt ställe. Jämfört med många här är jag nog något av en kaffebarbar. Dricker gärna och mycket, men har än så länge klarat mig på färdigmalet från butiken och en moccamaster som varvas med press och moka express när tid och ork tillåter (allt för sällan).
Gott kaffe dricker jag på café Gattostretto i Lund (har nämnts någon gång på forumet vill jag minnas). Så ofta jag kan tittar jag förbi på morgonen för en jättebra cappuccino och en helt perfekt nybakad cornetto.
Jag har länge tänkt på att skaffa espresso maskin och kvarn för hemmabruk, men tvekat då det är begränsat med plats i köket. En kvarn kommer nog först, när jag väl lyckats komma på hur mycket pengar det är värt för min fru (hängde ni med på den? ). Jag har inga illusioner om min förmåga att dra en espresso (har i ärlighetens namn aldrig försökt) och är av åsikten att det inte är lönt att ha en maskin som är bättre än användaren. Tips och råd för hur man börjar bygga upp sin utrustning är såldedes välkomna.
Parallellt med mitt kaffedrickande är jag doktorand vid LTH och har fru och en styck trollunge på 2 år.
Gott kaffe dricker jag på café Gattostretto i Lund (har nämnts någon gång på forumet vill jag minnas). Så ofta jag kan tittar jag förbi på morgonen för en jättebra cappuccino och en helt perfekt nybakad cornetto.
Jag har länge tänkt på att skaffa espresso maskin och kvarn för hemmabruk, men tvekat då det är begränsat med plats i köket. En kvarn kommer nog först, när jag väl lyckats komma på hur mycket pengar det är värt för min fru (hängde ni med på den? ). Jag har inga illusioner om min förmåga att dra en espresso (har i ärlighetens namn aldrig försökt) och är av åsikten att det inte är lönt att ha en maskin som är bättre än användaren. Tips och råd för hur man börjar bygga upp sin utrustning är såldedes välkomna.
Parallellt med mitt kaffedrickande är jag doktorand vid LTH och har fru och en styck trollunge på 2 år.